АктуалноМненияНовиниПод ножаРазследване

Варварски действия на строителите в подлеза на Гладстон (СНИМКИ)

Фирмата – изпълнител на ремонта е потрошила чужда собственост на подводен клуб „Нептун“

Разбити са паметната плоча, указателни табели, липсва един от транспарантите и пощенската кутия на водолазите

Соня Попова

Членове на подводен клуб „Нептун“ , който се намира в подлеза на ул.“Гладстон“,  алармираха в социалната мрежа Facebook за вандалски акт. Синът на един от основателите на клуба покойният доц. Агоп Сренц – Крикор Сренц, написа в профила си апел за съдействие.

„Моля споделяйте. Така заварихме днес клуба. Всички паметни плочи са натрошени(при положение, че са на болтове и лесно могат да се демонтират), а билбордите съборени. Единият изобщо липсва. Липсва и пощенската кутия и неръждаемата плоча от 2014г. Ръководството ще предприеме нужните мерки за издирване на фирмата виновна за това. Но искаме от вас съдействие и споделяне на тази варварщина. Има написан телефон за връзка и никой не ни потърси, за да ги демонтираме. Разбира се на обекта никой не знае нищо – техническият ръководител, с когото разговарях ми отговори, че неговата фирма не отговаря за почистването, а само за новата мазилка. Всичко е точно… Да влезе убитият…“

Крикор Сренц поиска съдействие за издирване на името на фирмата и сподели, че от клуба вече са уведомили общината и от там са им обещали пълно съдействие.

От „Нептун“ разказват, че това не са първите щети, които търпят след старта на строителните дейности.  До момента те са се справяли с: наводнение на клуба, повредени кабели за Интернет, одраскана фасада и една счупената табела. Това е снимка от първите странични ефекти на ремонта.

А това е последната изненада от ремонта на подлеза под Централна поща в Пловдив.

На 2 март водолазите са били информирани на обекта, че фирмата, която е потрошила паметните плочи и билборда, е „Драгиев и Ко“.

На водещата снимка се четат част от имената изписани на паметната плоча, посветена на почетните членове на клуба, които вече не са сред живите – Иван Бошев и д-р Гаро Томасян. Другите са: Петрана Браткова, Невена Панайотова, Христо Пенев, Стойчо Стойчев, Димитър Гарабетов. Доц. д-р Агоп Сренц загина при трагичен инцидент през юни миналата година, падайки по стълби в Стария град до Тунела.

Предстои официална проверка по случая.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина