АктуалноГрадътНовини

Бойко Борисов в Пловдив: Уверено вървим към чакалнята на еврозоната

Премиерът откри 75-я Международен технически панаир

Таня Грозданова

Министър – председателят Бойко Борисов, Посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров и заместник-министърът на образованието в Руската федерация Наталия Бачарова прерязаха заедно лентата на 75-я Международен технически панаир в Пловдив, на който Русия е страна-партньор.

В краткото си приветствено слово премиерът Борисов отчете 3,5% икономически ръст и висок кредитен рейтинг на страната от всички международни агенции. После обяви, че уверено вървим към чакалнята на Еврозоната.

Откриването ви предадохме на живо във Facebook страницата на Под тепето.

Накрая Борисов поздрави всички участници и пожела успех на форума, който дава възможност да се развиват нови партньорства в бизнеса. Той подчерта необходимостта да се подкрепят иновациите и да се откриват нови работни места във високо технологичните сектори. После посети единствено палата №2, където руското участие.

В изложението участват близо 600 фирми от 34 държави. 40 на сто са български компании.

Наталия Бачарова припомни, че на 7 юли 2019-а се навършиха 140 години от установяването на дипломатически отношения между България и Русия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Не че хваля някой но добре че е панаира за да усетим малко раздвижване в този град! Виждам с очите си как са пълни хотели, апартаменти, ресторанти, кафенета и таксита с хора които са тук заради панаира.
    Точно това ни трябва на града, повече панаири, фирми, заводи и стадиони, а не да ги гонят…………..

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина