АктуалноГрадътНовини

Близо 34 000 деца тръгват на училище днес в Пловдив

Зам.-министър бие звънеца в Тракия, Дървото посреща първокурсници с подаръци, а Кършияка има нова отворена класна стая за първолаците, а в Кочото ще учат на интерактивен под

В 52-те общински училища през новата учебна година ще се обучават над 33 200 ученици от І до ХІІ клас. 3057 от тях за пръв път, като първокласници и още 700 деца в подготвителни групи. В системата на средното образование в град Пловдив са обхванати общо 53 000 деца и ученици. Има 58 детски градини с около 11 000 деца и 77 училища с над 42 000 ученици. За новата учебна година са сформирани нови 10 дуални паралелки с 200 ученици само в VIII клас. Така паралелките се увеличават от 9 на 19, като се включват и две нови училища.

В първото училище в града, в което бе въведена дуалната система – Професионалната гимназия по дървообработване, ще даряват бяла риза и вратовръзка с логото на училището на всеки от новите 8-класници.

Заместник-министърът на труда и социалната политика и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ Зорница Русинова ще открие учебната година в СУ „Димитър Матевски“ в гр. Пловдив на адрес: жк „Тракия“, ул. „Съединение“ №26.

Пловдивското училище, което първо сложи край на редиците чинове и ги групира – ОУ „Райна Княгиня”, днес изненадва с отворена класна стая за първолаците през тази нова учебна година. Иновативното училище прекрои средата за най-малките ученици с прозорец откъм фоайето, който позволява на всеки да надникне по време на час.

Интерактивен под пък е най-новата придобивка в ОУ „Кочо Честеменски“ в район Централен. С негова помощ подготвителните групи ще играят, смятат и четат.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина