АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

Художниците с протестна акция в местния парламент, съветниците не им дадоха думата

Представители на ДПХ вдигнаха транспарант „Ударихте дъното- отиваме на съд!” в пленарна зала

Кметът Тотев обеща, че галерията на Гладстон ще им бъде дадена, те не повярваха

Таня Грозданова

Членове на Дружеството на пловдивските художници, водени от председателя му Снежана Фурнаджиева, организираха протестна акция в пленарната зала на местния парламент днес. Творците вдигнаха транспаранти по време на сесията като заявиха, че новата галерия на Гладстон трябва да им бъде дадена за безвъзмездно ползване на база сключения меморандум между общината и организацията в миналото. „Ударихте дъното- отиваме на съд!”, предупреди един от надписите, който бе в ръцете на Вихра Григорова.

Снежана Фурнаджиева поиска да вземе думата пред старейшините от трибуната на ОбС, но 19 от тях бяха против и председателят на ДПХ не се изказа. Направи го в последствие пред журналисти извън пленарната зала (какво каза пред тях четете по-късно).

На микрофон кметът обеща, че меморандумът за сградата на Гладстон ще бъде изпълнен, но художниците заявиха, че не му вярват. На творците им припомниха, че общинските съветници ще решат дали да им предоставят за ползване безвъзмездно бъдещата галерия „2019” на сесията на местния парламент през септември.

Очаквайте подробности!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. АНЧЕТО ЗАБЕЛЯЗА, ЧЕ КОМЕНТАРИТЕ НЕ СА ЕДНОСРИЧНИ, А СА ЛОГИЧНИ (КОЕТО ДАЖЕ И ЗА ПАРИ НЕ СЕ СЛУЧВА, ЗА ГОЛЕМИ ПАРИ)

  2. Анче мари, нЯщо Збъркано Ф някой коментар ако забелязваш, оти не ни кажеш та и ние да узнаем, разберем и да проумеем каква е „Истината За Пловдив“?

  3. Повече от десетина ХУДОЖНИЦИ -ама истински, дипломирани от Академията и то не от килийното АМТИ+И+ЦИРК- Градът не можеше да изхранва. Учителстваха из гимназиите, горките, с изключение на ония ЙОНИчаги галеници на БКП от „Априлското Поколение“ =Йонито, Енчо, Митьо дето им откупуваха стоката на метри („контрактации“).
    За самозванците артаджийЦИ сега Градът си има . . . тротоари, ‘къф ви е проблемо? На Адата също ша има посещаемос’ според мъдреците от „Пловдив За ЕДНО“. Бул. Марица Север = простор!
    МНОГО МАЙМУНИ СЧУПИХА КЛОНА
    (450? =самозванци!)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина