АктуалноГласовеКултураМненияНовини

Ученици от Френска гимназия в Пловдив, представиха България в Европейския парламент в Брюксел (ГАЛЕРИЯ)

Младежи от Франция, Испания и България разискваха проблеми от три сфери, насочени към търсене на решения, свързани с климатичните промени

Участниците представиха предложенията си пред българския и френския евродепутати Ева Майдел, и Франсоас Гросет

Соня Попова

Двадесет и седем ученици от Френска езикова гимназия ”Антоан дьо Сент–Екзюпери”, град Пловдив, младши посланици на Европейския парламент за България, участваха в семинар на тема: ”Бъдещето на Европа”. Събитието се проведе на 09.04.2019 година, организирано от Европейския парламент в Брюксел.

Младежи от Франция, Испания и България разискваха проблеми от три сфери, насочени към търсене на решения, свързани с климатичните промени, как да се противопоставим на манипулацията на информация и как да бъдeм дигитално компетентни.

Учениците работиха по групи и имаха възможността да представят своите предложения пред българския евродепутат Ева Майдел и френския евродепутат  Франсоас Гросет.

Участниците от всички групи смело заявиха предложенията си, насочени към отваряне на работни позиции, чрез които да се контролират фалшивите новини; създаване на обективен сайт, в който да се посочват фалшивите и обективните новини и други. Учениците настояват също да се налагат санкции в случай на изопачаване на информация, както и да се издават сертификати за дигитална компетентност.

„Гласът на младите се чува все по-силно в Брюксел,” сподели Майдел.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина