АктуалноГрадътКриминалеНовиниРазследване

Уволняват двама болногледачи от Центъра за хора с деменция „Св. Георги“ в Пловдив

Директорката, която е в отпуск, също си заминава, след нея и директорът на комплекса

Двама болногледачи от Центъра за настаняване от семеен тип за възрастни хора с деменция и увреждания, към комплекса за социални услуги „Св. Георги“ в Пловдив ще бъдат уволнени днес след обяд, обяви ресорният заместник – кмет Анести Тимчев.

Той обясни, че е провел редица срещи в Дома с лекуващия лекар, някои от потребителите на услугата, както и техни близки. Имало е среща и с внучката на болна, настанена в центъра, която е сигнализирала за грубо отношение към нейната баба.

Тимчев съобщи още, че ще бъде освободена директорката на Центъра Марина Тянева, която все още е в отпуск и се намира извън България. По думите му в интервю по радио Пловдив, тази съдба ще последва и директора на Комплекса за социални услуги „Св. Георги“, независимо, че там има много прекрасно направени неща, като дневни центрове, хирпотерапия и т.н.

Зам.-кметът заяви, че всеки ден да бъде в Центъра до изясняване на всички проблеми в него. Днес му предстои поредна среща с роднини на тормозената жена.

Припомняме, че паралелно тече проверка на  Районна прокуратура – Пловдив в конкретната институция и друга – всеобхватна проверка във всички домове за настаняване на възрастни и деца с физически и умствени увреждания и заболявания в Пловдивска област.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина