АктуалноМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Съдът пусна под гаранциа задържаните в Силикон (ВИДЕО)

Темида прие, че за момента няма достатъчно доказателства, че са склонявали жени към проституция

Районен съд – Пловдив взе мярка за неотклонение  „парична гаранция“ в размер на 5000 лева спрямо всеки от обвиняемите Николай Димитров, Димитър Донов и Алит Алит.

Припомняме, че тримата бяха арестувани при зрелищна акция на пловдивската полиция през уикенда в заведението пред клиенти и персонал. След операцията тримата бяха задържани за 72 часа в ареста, а днес съдът разгледа искането на прокуратурата прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ при закрити врати, заради интимни подробности от живота на свидетелките.

Съдът прецени, че делото е в начален етап и събраните до момента доказателства са недостатъчни за изграждане на обосновано предположение всеки от тримата да е извършил престъплението, за което е обвинен.

Спрямо тях са повдигнати обвинения за престъпления, свързани със свождане към блудствени действия и съвкупление с користна цел на лица от женски пол, предоставяне на помещение за такива действия, както и за набиране на лица от женски пол с цел използване за развратни действия.

Съдът прецени, че не съществува реална опасност всеки от тримата да се укрие и да извърши престъпление. И тримата са трудово ангажирани, имат постоянна регистрация, непроменяна в годините, семейно ангажирани, липсват данни за криминалистични регистрации и противообществени прояви в минало време.

Определението на Районен съд не е окончателно.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина