АктуалноБългарияНовиниПод небето

Полицията открила звездата на Prodigy Кийт Флинт мъртъв

От групата твърдят, че се е самоубил

 Firestarter угасна (ВИДЕО)

Легендарният изпълнител на рейв групата Prodigy Кийт Флинт е открит мъртъв в дома си тази сутрин около 8 часа по Гринуич. Това е установено, след като полицията и парамедиците са се отзовали на сигнал, пише The Sun.

   Полиция пред дома на Кийт Флинт. Снимка:Press Association

Предполага се, че 49-годишната звезда се е самоубил, но тази версия още не е потвърдена официално. Съоснователят на Prodigy Лиам Хаулет казва, че Флинт е „отнел живота си“. Хаулет, който основава групата с Флинт в родния си град Брейнтри, Есекс, пише: „Новината е вярна. Не мога да повярвам, че казвам това, но нашият брат Кийт е прекарал живота си през уикенда. „Аз съм шокиран, … ****** ядосан, объркан и сърцето ми е разбито. RIP брат.“

В официално изявление в социалните мрежи от групата казха:

„С най-дълбок шок и тъга можем да потвърдим смъртта на нашия брат и най-добър приятел Кийт Флинт. „Истински пионер, иноватор и легенда. Благодарим ви, че уважавате личния живот на всички засегнати по това време…“

Кийт стана популярен и със специфичната си прическа, той се подстригваше „на дяволски рогове“. Сценичните му изяви се отличаваха с хипер интензивност. Емблематичният музикант от 90-те години се представяше миналия месец в Нова Зеландия на световно турне, което щеше продължи до май, напомнят медиите в Обединеното кралство.

Фронтменът направи последния си концерт в Окланд, Нова Зеландия, миналия месец. Снимка: Matt Henry Photography NZ

Момчето от Есекс, което някога се е срещало с Гейл Портър, е лицето на рейв групата и заема централно място в най-известния им хит Firestarter, сингълът, който го наложи като икона.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина