АктуалноБългарияМоят стилНовиниПод сурдинка

Парите на българина през 2018-а

И прогнозата на експертите за 2019 г.

През последните години българинът има по-голяма покупателна способност, влага в инвестиция или спестяване и отделя за пътуване

2019-та ще е година, в която хора, които искат да имат дългосрочна сигурност в спестяванията си, е хубаво да се доверят на инвестиционното злато

Финансовото поведение на българина през 2018 г. показва, че той е наблягал на регулярни инвестиции в злато. Има 13% ръст в покупката на злато спрямо 2017 г. Сред най-купуваните инвестиционни продукти са 50-грамово кюлче, исторически златни монети, австралийски лунари, както и сребърни монети. Това съобщава в  коментар за Економи.бг експертът Мартин Миланов, цитиран от Активни потребители.

През последните години българинът има по-голяма покупателна способност и това се вижда не само в парите, които влага в инвестиция или спестяване, но и които отделя за пътуване. Тази тенденция, освен ако не се смени драстично икономическата обстановка, ще продължи и през 2019 г., като повечето международни анализатори казват, че тя може да бъде последната година на развитие на световната икономика и в общи линии икономическият цикъл е в своя край. Никой не може да предрече кога ще свърши той, но много икономисти твърдят, че 2018-та и до някаква степен и 2019-та са двете най-силни години и след това се очаква свиване на международните пазари и на покупателната способност на хората, така че много потребители ще намалят своите разходи по един или друг начин.

Прогнозата

В момента България е стабилна и дори е надминала очакванията за икономически ръст през 2018 г.2019-та ще е година, в която хора, които искат да имат дългосрочна сигурност в спестяванията си, е хубаво да се доверят на инвестиционното злато. Причината е много проста – в момента, в който икономическият ръст и възход спре, и световната, както и българската икономика влезе в поредната рецесия, то това рефлектира на абсолютно всички активи на компаниите и държавите. Предвид, че златото е буквално единственият „лек“ за такъв тип икономически промени, не е неразумно стойността на този ценен метал да послужи не само като убежище, но и да увеличи парите на хората, инвестирали в жълтия метал. Пари, които няма да загубят стойността си в по-трудни икономически времена.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина