АктуалноВкусът на градаЖивотЗабавлениеНовини

Отваря най-новият коктейл-бар в Капана

Qbar – софийската клубна култура на пловдивска земя

Коктейли и забавления, които те предизвикват да експериментираш и да се забавляваш

След като титлата Европейска столица на културата 2019 доведе в Пловдив стотици хиляди туристи, тя превърна Града под тепетата и в привлекателно място за бизнес и нови начинания. Поне такъв е случаят на Тео от София, който след дълги години по заведенията като барман и консултант, решава да сбъдне една мечта и да отвори своя собствен бар. Qbar не е предварително замислян с години и дори идеята за локацията му се появява някак случайно, научавайки, че бившият  Gingertale търси нови собственици. Градът на седемте хълма се оказва именно този оазис на спокойствието и айляка, където Тео смята, че има какво да предложи на баровата култура и как да предизвика коктейлните фенове тук.

Qbar най-точно може да се опише като модерна кафетерия и през деня там ще откриете както място, в което да изпиете по кафе с приятел, така и подходяща среда за работа извън офиса. Светло и просторно е, а съчетанието на ментово и сиво в интериора правят мястото супер тренди, но без да е крещящо. За светлата част от денонощието определено препоръчваме да опитате топлите напитки. Разбира се, кафето и кафе специалитетите са задължителни. Тук те се приготвят с бранда на популярния софийски бар Memento. Блендът им съчетава избрани кафета от най-добрите световни сортове, които гарантират удоволствие във всяка чаша.

Селекцията  от  чайове в Qbar е на немската компания с над 90 годишна история Mount Everest, която е известна с изключително ароматните си и автентични продукти. Убедени сме, че сред предлаганите 25 вкуса, ще намерите своя нов фаворит в студените зимни дни.

Стигаме и до най-интересната част от менюто, а именно коктейлите. Като популярен миксолог Тео е подготвил редица авторски предложения. Обича да работи с класическите рецепти и на тяхна база да експериментира с разнообразни туистове. Смята да заложи на по-тропическите вкусове, а ние нямаме нищо против да ни пренесе на някоя екзотична дестинация, където Капана може да е почти като Хавана.

Топлите коктейли или т.нар. hot toddys също не са за изпускане, защото никой не може да отрече стоплящата сила на комбинацията от чай с ром например. Всички бармани са отлично обучени и ако не сте сигурни в избора си, оставете се на тяхната импровизация, за да ви изненадат с нещо наистина качествено и уникално.  Селекцията от алкохоли е на високо ниво, а вино любителите няма да останат разочаровани. Ще могат да избират измежду балкански предложения, френски и италиански сортове.

И тъй като не може да мине вечер без селфи, от заведението са помислили и за атрактивните кадри с единствена по рода си стена с жив мъх. Това е специален перест боров мъх, на който гарантираме, че цветните питиета изпъкват перфектно.

Петък и събота ще са вечерите, запазени за ди джей сетове и по-специални събития, а през седмицата е планирано заведението да бъде сцена за млади таланти и лежерни акустични сесии. Четири от най-добрите коктейл барове в Града под тепетата смятат да посветят понеделника на тези, за които купонът не е само през уикендите. Staff Party  ще е отворено за всички желаещи, а локацията ще се редува всяка седмица.

Qbar тепърва ще си създава име сред пловдивчани и туристите, но вече силно ни привлича с грейналите светлини и силната заявка за невероятни коктейли и забавления, които те карат да се връщаш постоянно.

Официалното откриване ще е на 29.11 и 30.11, а изпробването на авторските питиета и забавлението – абсолютно задължително!

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

12 коментари

  1. 1. Всички КОЛЕВИ стават самозвани ХАДЖИИ – Тука Е Така. Нетът е анонимен по определение.
    2. „Какво тук значи някаква си ЛИЧНОСТ“? както каза Поетът – важното е по СЪЩЕСТВО КАКВО казва, а не #КОЙ го каза, не ли?
    3. Със златни букви като Главен Клиент („дважди Еврей Советского Союза“) ще те запише брат’чедката ти в присъствената Книга на заведението, щом „Ще го посетя и то най-вече…“
    4. Пропускаш да си пишкаш и ЕГНто и номера на банковата сметчица към името, че да се прославиш.
    5. Пак опитвай да се изказваш малко по малко може и да се понаучиш.

  2. Ще го посетя и то най-вече за лошото отношение, което винаги е на преден план и разбира се анонимен.Зависта и лошотията ще ви разболее..

  3. Заради такива, като вас нещата не се получават. Чета коментарите и ми става ясно, че на бизнеса не му е трудно заради администра ия или държава а, заради такива песимистични и завистливи смотаняци!

    1. ПИЯНДЕ ИНТЕРНЕТА НЕ СЛЕДИ, СМОТАНЯКО.
      КЛИЕНТЪТ НА КРЪЧМАТА Е „ЗАВИСТЛИВ СМОТАНЯК“, СВИКВАЙ, ТАКОВА Е „СЕ’ЛА’ВИ“ ТО.
      ТУК КОИТО НИ НАМИРАШ СИ ЗНАЕМ, ЧЕ ДЕРНЕВ КАКВОТО И ЩОМ ГО ПРОДАВА, ТО НЕ Е СТОКА. А ДА МУ ПЛАЩАШ ЧЕ ДА ВИ ПРЕПОРЪЧВА И РЕКЛАМИРА … СА ПАРИ НА ВЯТЪРА, ЕФЕКТЪТ Е ОБРАТЕН. МИНАВАМ НА ДРУГИЯ ТРОТОАР.
      А ПЪК ЩОМ СПОРЕД ТЕБЕ „НА БИЗНЕСА МУ Е ТРУДНО…“ ТО ИЗГЛЕЖДА СИ В СБЪРКАН „БИЗНЕС“ (=ТВОРЧЕСКА ИНДУСТРИЯ, КИС-КИС) === ОПИТАЙ ШЕВ И КРОЙКИ ИЛИ ИМИТАЦИЯ БЛУ ДЖИНС

  4. Бях там. Обзавеждането може да те заблуди, че е работил дизайнер там, но не е, обстановката е почти добра, но не е, персоналът, разбира се е от провинцията и си няма хал хабер какво се предлага, музиката се избира от собственика по негов вкус и се наложи да слушаме гръцко радио?! с тъпа елекронна музика, примерно…6 месеца живот, все пак собственика е бил барман, не предприемач.

  5. Идеята е много добра, но само да кажем на момчето да не си хвърля парите на вятъра туристите въобще ги няма, ще го боли главата много,брат бягай на далече

  6. ‘СВИНЕТЕ, НЕКА СЕ ОТБЕЛЕЖИ, ЧЕ СИ ЗАПАЗВАМ ОТ ТАПИЦИРАНИТЕ СТОЛОВЕ ТЕЗИ С ПО-ТЪМНАТА РАЗЦВЕТКА (ОРЕХ) ВСИЧКИТЕ БРОЙКИ НА РАЗПРОДАЖБАТА СЛЕД ФАЛИРАНЕТО напролет на Новия Навлек.
    Ура!

  7. ‘Свинявам се, ама не съм тъдявашен, та да ма упътите дали няма някъде на лесно място ИСТИНСКА КРЪЧМИЦА?
    Ракийца, ментовка, т’вачка-он’вачка без текила, без шотландски дистилати?
    ((Каквото / и щом ДерневСКИЙ го продава – НЕ Е СТОКА!))

      1. ‘Свинете, ала преди да си ида на село ф Алабамско, нека си кажа (свобода на сл. демек), че:
        ПАРЦУЦА отлична намираме на ОТЕЦА в КРУШАТА (или по ИнгилизАмериканцката Мода напоследАк DA GOLDEN PEAR)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина