АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниПод ножа

Общината пече две прасета на Коледа под елхата на площада

Тотев кани целия град „на прасе“

Евлоги Георгиев

Кметът изненадващо покани всички общински съветници на днешната, последна за годината сесия, да спазят Коледните традиции свързани със свинското.

Той апелира към всички на 26-ти декември дружно – целият местен парламент, заедно с пловдивчани и деца коледари – „да разфасоваме две прасета под Коледната елха пред кметството“.

Тотев уточни, че акцията е в подкрепа на топ кулинаря Ути Бъчваров и ще започне в 12 часа на обяд.

На въпрос на един от съветниците „защо само две“, кметът обясни, че общината не можела да фактурира повече от две прасета.

На финала градоначалникът се обърна към старейшините.

„Елата на почерпка за здраве, за да спазим традициите!“

Минути след отправената покана младият общински съветник от групата на социалистите Иван Петков изпрати на кмета колажа, който виждате. Фотото се разпространи бързо в социалната мрежа. Пред Под тепето Петокв уточни, че не той е автор на колажа, но го е изпратил на градоначалника.

Това беше единствената забава на днешната предпразнична сесия, която мина без никакви дебати.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

  1. А бе Тотьо,гулийо селска,тоя Ути Бъчваров много завалия ще ми дойде та чак го подкрепяш! Толкова бедни бездомни и гладни хора има в тоя град ти подкрепяш тоя Оядения.Колко кинти ти кихна за тая кампания??? Тия прасета да ги беше раздал по старчески домове и сиропиталища на гладните в тоя град та поне с добо те запомнят преди да те вкарат в затвора!!!!БОКЛУК!!!!

  2. Всички коментиращи са яко прости. Това си беше ебавка която по-умничките като вас не я разбраха. Прасета няма да се колят. Спрете да коментарите веднага щом прочетете дадено нещо и не знаете дали е истина.

  3. ЛИЧНО ПОДНАСЯМ СВОИТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ КЪМ КМЕТА ТОТЕВ. ТОВА Е ПЪТЯ КЪМ СЪХРАНЯВАНЕ НА ВЕКОВНИТЕ БЪЛГАРСКИ ТРАДИЦИИ. В ОЧАКВАНЕ СЪМ НА СЛЕДВАЩАТА МУ РОДОЛЮБИВА ПОСТЪПКА

  4. Това по повод Култура 2019 ли е….баси гротеската ще бъде… в на някои елементи главите има само плява и апетит за замогване… и сеир за клетите селяци- гости на града и не само гости, новите “ пловдивчани“, пристигнали от оборите и директно с копанките и пред кметството…мила родна помия 2019

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина