АктуалноЖивотЗабавлениеКултураНовини

„Музейко“ гостува в Пловдив (СНИМКИ)

„Музейко“ идва в Пловдив, за да представи едни от най-популярните изобретения от 19 и 20 век. Пътуващата изложба „Еврика“ бе открита по-рано днес и още в първите минути на 11 часа изпълни залата на Музейния център за съвременна история с любопити деца и техните родители. Чрез интерактивни модули, пресъздаващи процеси на научни открития, децата се запознаха с някои от водещите постижения в науката и техниката.

Малките и големи посетители в музея научиха интересни факти за изобретатели като Александър Бел, както и за някои от най-значиминте изобретения в историята – телефона, електрическата крушка, морзовия апарат, рентгена, преносимия фотоапарат, двигателя с вътрешно горене и други. Вероятно най-голямата атракция за децата беше възможността сами да се докоснат до откритията и да ги изпробват.

Специално място в експозицията е отделено на откритията на бъдещето, където децата могат да споделят собствена идея за изобретение.

Изложбата ще остане в Музейния център за съвременна история на ул. „Ангел Букорещлиев“ 14 през цялата година, за да могат възможно най-много деца да преоткрият музея като място за забавление, което може да провокира любопитството и въображението.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина