АктуалноБългарияГероите на деняГрадътЕвалаНовини

Млад огнеборец от Пловдив с национална награда за Пожарникар на годината

Гордостта на Пловдивската пожарна в превантивната дейност инсп. Мюрсел Мурад е подгласник на победителя в раздел „Контролна дейност“ в конкурса Пожарникар на годината в България за 2018-а година

Таня Грозданова

Инспектор Мюрсел Мурад от Първа служба на РСПБЗН – Пловдив получи снощи в столицата статуетка и грамота като подгласник на победителя в раздел „Контролна дейност“ на конкурса Пожарникар на годината. Церемонията се проведе за 24-и пореден път в Централния военен клуб в София и на нея бяха наградени най-добрите огнеборци и спасители за 2018 година от цялата страна.

Младият мъж е носител на приза „Пожарникар на годината“ за Пловдив в категория Контролна дейност. Под тепетата той получи наградата си на 29 януари, само ден след като навърши 27 години.

„Колегата е номиниран заради това, че има една от най-добрите дейност в страната по отношение на контрола на новото строителство. И като висока ефективност по време на контрол на обекти в експлоатация,“ похавли го прекият му шеф – Началникът на Първа служба в Пловдивската пожарна гл. инсп. Васил Димов.

Мюрсел е получи националната награда заради активна дейност точно по време на строителство, когато е много важно да имаме адекватна и навременна намеса, тъй като после гоним последствията, допълни гл.инсп. Димов.

(на снимката: Красен Властанов, Мюрсел Мурад, Георги Мангараков, Васил Димов, Атанас Петров, Николай Иванов)

Той е гордостта на Пловдивската пожарна –само след три години служба вече е класиран като подгласник на победителя на национално ниво, похвали го и началникът РСПБЗН – Пловдив комисар Георги Мангараков.

„Моята дейност е целогодишна. Работата ми е освен на обекти в експлоатация и на предстоящи  – строящи се, занимавам се и учебни евакуации,“ само това коментира скромно пред репортер на Под тепето на церемонията по награждаване инс. Мюрсел Мурад.

Държавен противопожарен контрол е всеобхватна дейност, където един инспектор работи по много лъчове – пряк контрол, проверки, предписания, административно наказателна дейност, работа с млади огнеборци по превантивна дейност, обучение на работещи и ученици, с доброволни формирования, допълни комисар Георги Мангараков.

Всички ни виждат по време на пожари, това е невидимата ни дейност, казват пловдивските огнеборци.

Мюрсел Мурад Инспекторът от Първа РСПБЗН бе награден заедо с още 11 служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ на тържествена церемония в столицата снощи.

„Дължим уважение за самоотвержеността в ежедневната работа на служителите на ГДПБЗН, които с риск за себе си спасяват човешки животи,“ каза зам.-министър Красимир Ципов. За миналата година служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” са се отзовали на над 45 000 произшествия и са реагирали на над 30 000 инцидента.

На тържеството присъстваха заместник-министър Стефан Балабанов, главният секретар гл.комисар Ивайло Иванов и заместникът му гл.комисар Георги Арабаджиев, директорите на Главни дирекции „Национална полиция“, „Борба с организираната престъпност“ и „Гранична полиция“, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на Фондация „Доверие и закрила“ Христо Друмев, представители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, бивши директори и служители на главната дирекция, много гости.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина