АктуалноГрадътНовини

КЗК спря процедурата по избор на изпълнител за новата сграда на БНБ в Пловдив

В бюджета на БНБ за 2019-а са заложени близо 14 млн. лв. за изграждането

Соня Попова

Жалба до Комисията за защита на конкуренцията е стопирала процедурата по избор на изпълнител за строежа на сградата на нов касов център на Българска народна банка в Пловдив. В бюджета на БНБ за настоящата 2019-а година са залегнали близо 14 млн. лв. за изграждането на новата сграда в района на Скобелева майка.

Припомняме, че теренът беше предоставен на Националната банка от Община Пловдив, срещу красивата представителна сграда на банката на ул. Райко Даскалов”, която е ѝ паметник на културата. Още преди повече от 2 години се заговори, че по идея на кмета Иван Тотев общинската администрация може да се премести в сградата-бижу, тъй като сегашната й е недостатъчна. От лятото на 2016-а БНБ плаща наем на общината, за да ползва творбата на архитект Якоб Хайнрих Майер, която е на над 120 години. Фасадата отвън някога ще бъде реставрирана по проект, изготвен от БНБ и одобрен от НИНКН.

Жалбата, която е спряла процедурата по избор на изпълнител за новия касов център на Скобелева майка е депозирана от „Главболгарстрой“ АД три дни преди края на декември.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина