АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Кауза Пловдив: „Приятелският огън“ по Фондация Пловдив 2019 не помага!

Пловдивчани ще пишат Програма за управление на града преди вота наесен и вече има разговори в дясното за единен кандидат за кмет

Таня  Грозданова

„Когато върви проекта Европейска столица на културата, за който много хора години наред положиха къртовски труд, всички трябва да сме обединени. „Приятелски огън“ по Фондацията сега не помага.“ Така коментира лидерът на „Кауза Пловдив“ Георги Титюков искането за извънредна сесия, посветена на общинската фондация.

По думите на  Титюков, партията има забележки към работата на ОФ-то, но няма да ги оповести публично точно сега.

„Няма да чуете от нас критика. Смятаме, че не е сега момента да се критикува, защото ние трябва да се представим като перфектни домакини. Всички трябва да сме обединени. Това е един исторически момент и шанс да представим Пловдив в най-добра светлина.“

От друга страна зам.-кметът обяви, че „Кауза Пловдив“ е категорично против проекта „Балканска гордост“ на фондация „Глас“ и не подкрепя никакви проекти, които прокламират така наречените „алтернативни сексуални ориентации“.

Бе загатнато още, че общинските съветници от групата на „Кауза Пловдив“ може да гласува  „за“ оставката на Светлана Куюмджиева. „В крайна сметка общинските съветници могат да гласуват по съвест – „за“, „против“ или въздържал се“, добави Георги Титюков.

Той отговори на журналистически въпроси по време на нарочна пресконференция в клуба на БТА, на която партията обяви, че стартира инициатива –допитване до хората какво искат да се случи в Пловдив.  Активисти ще анкетират пловдивчани по райони, квартали и оживени места. Другият вариант да се даде мнение е в сайта на партията. Където от днес е публикувана анкетата с конкретни въпроси и отворени отговори.

„На базата на тези резултати – какво искат пловдивчани, ще пишем програмата за управление,“ поясни Титюков.

Той обяви, че вече се водят разговори на местна почва в дясно за евентуален общ кандидат за кмет, като изрично подчерта, че все още конкретни кандидатури не са обсъждани.

„Не е редно да бъдат изстрелвани имена при положение, че такова решение не е взето,“ така отговори на репортерски въпрос „верни ли са слуховете, че пак ще се бори за кметски пост“ Георги Титюков.

Той подчерта, че предварителните избори са най-добрия вариант за определяне на кандидатури и добави, че лично е готов да даде крачка назад в името на обединеното дясно. Към настоящия момент единственото сигурно е, че коалицията ще се яви с пълна листа от 51 кандидати за общински съветници, подредена тук в Пловдив, допълни Титюков.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина