АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Започват работа по Кукленско шосе след Евро изборите

Временната организация на движението вече е внесена и след това започва работата по „Кукленско шосе“. Чакаме първа копка следващата седмица. Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев по време на откриване на нова детска площадка в район Южен тази сутрин.

Той припомни, че проектът за реконструкция бе разглеждан няколко пъти от Експертния съвет по устройство на територията, като спорът бе относно мястото на велоалеята.

„От една страна, ни предлагаха да се затвори едното платно и да стане като по бул. „Княгиня Мария Луиза“, за което Общината е категорично против.
Другото предложение беше с велоалея по тротоара. На много места трябваше да паднат много дървета, пак бяхме против. Сега решението е за споделена тротоарна настилка в червено като по бул. „Руски“.

По думите му това ще е най-мащабният ремонт на булевард в Пловдив за 2019-а. Стойността на проекта е над 6 000 000 лева. Фирмата изпълнител ще е „Пътища Пловдив” АД. Според проекта ще бъдат реконструирани изцяло пътят и пешеходните части, ще се изгради ново осветление с подземни комуникации от ул. „Даме Груев” до граница на Община Пловдив.

Организацията на движението по Кукленско шосе вече е одобрена от КАТ, като ремонтът ще бъде поетапен. Първо ще се прави едното платно, а след това другото.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина