АктуалноБългарияГрадътЖивотЗабавлениеНовиниФотогалерия

Една луда, луда пловдивска вечер

Над 200 международни артисти от 15 пътуващи театъра с колоритен парад по центъра на града

Участници в карнавала влязоха в шадравана пред кметството, изведе ги полиция

Иво Дернев

Близо 200 артисти Белгия, Франция, Италия и Швейцария взривиха центъра от шум и колорит тази вечер. Номади от 15 пътуващи театъра казаха сбогом на Европейската столица на културата със зрелищен уличен парад по Главната.  Те бяха под тепетата в продължение на десет дни, разпределени в  три лагера, а събитието днес бе финалът на проекта „Пловдив Каравана“.

Веселото шествие от гримирани танцуващи хора, облечени във всякакви причудливи облекла, или пък просто съблечени, събра очите на всички по пешеходната улица. Шествието тръгна от Цар-Симеоновата гради и се спря пред кметството. Част от участниците в карнавала скочиха в шадравана с пеликаните и бяха изведени от фонтана от полиция, като дори това беше забавно. Веселяците си казаха Чао с пловдивската публика пред БНБ на Малката главна, където бе финалната точка от парада им.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. С тая либерастия е така!То бива разхайтеност ма толкова…Щото ако полицията извади палките и почне наред,веднага ще се намесят НПО-тата да защитават тая сган,и ще съдят полицията за превишени права!
    Така че докато не се стегне режима въобще в България все такива изродщини ще гледаме!

    1. Няма за какво да занимаваме полицията, те си имат работа; но просто на ИЗРОДИТЕ им обръщаме гръб да се пържат в собствен сос.
      Пловдивчани не сме вчерашни, плявата от зърното различаваме лесно.
      БЕДАТА Е, ЧЕ НА ТИЯ ОТРЕПКИ ИМ ПЛАЩАТ ‘АРТИСТИЧНИ’ ХОНОРАРИ И КОМАНДИРОВКИ ‘АРТИСТИЧНИТЕ’ ДИРЕКТОРИ ОТ „ПЛОВДИВ ЗА ДВЕ“ С МЕКА КИТКА

  2. Цит.:
    „…некултърната българщина на обидата…“
    „…некултърната българщина на обидата…“
    „…некултърната българщина на обидата…“
    Какиното, трева не пасем в Пловдив: „веселяците“ можем да ги различим от ИЗМЕТ.
    Продават ни „стока“ която е боклук, и възникна правилния въпрос #КОЙ, КОЛКО, КОГА, ЗАЩО, ДОКОГА ще харчи народната Пара за отрепки?
    „Международни артисти“ от „пътуващи театри“ НЯМА НА ТОЯ СВЯТ, будала, ЛЪЖАТ ТЕ!
    Пияндето под моста в Будапеща не ни го довеждайте да подлъгва младите, че развалата предсатвлявала „професия“.
    Избърши си гурелите и се опитай да прогледнеш.
    Че нивята буренясаха!

  3. И пак се отразява некултърната българщина на обидата….. Защо винаги трябва да мразите и обиждате бе хора??Еи това се питам аз…Мога да кажа,че тези веселяци всъщност са много по стоиностни от много хора в българия,защото поне съдържат светлина и Любов.

  4. МНОГО Е ПРАВ А.Л. – ТАЯ ШАНТАВА СБИРЩИНА НЕ СЪДЪРЖАТ НИКАКВИ ЦЕННОСТИ, НИКАКВА КУЛТУРА, ТЕ СА ИЗМЕТ, СДЪВКАНИ И ИЗПЛЮТИ КЪМ РУМЕЛИЯТА КЪДЕТО ИМА БУДАЛИ ДА ГИ ГЛЕДАТ (И ДА ИМ . . . ПЛАЩАТ ?) ЗА ИЗГ7ЗИЦИТЕ.
    ГЛУПАВО ЗАГЛАВИЕТО НА ДЕРНЕВ (НАПОМПАНО КАКТО ВИНАГИ, ЩОМ ПЛАЩАТ!) = НИЩО ПЛОВДИВСКО, НАПРОТИВ, ГРАДЪТ СИ ИМА ДОСТОЙНСТВОТО!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина