АктуалноГрадътКриминалеНовини

В Столипиново гледат овце между блоковете (ВИДЕО)

Конфискуваха 60 кг месо при съвместна акция на органите на реда

При съвместна мащабна проверка за нерегламентирана продажба на месо и отглеждане на животни в кв. „Столипиново“ с представители на БАБХ, Пловдивски общински инспекторат и Шесто РУ – Пловдив днес са посетени няколко търговски обекта, на които се съставиха актове. Иззети са около 60 кг. месо. Това съобщиха от администрацията на район „Източен“, като уточниха, че акцията е по инициатива на кмета Иван Стоянов.

Офанзивата дойде след репортаж по нова телевизия в сутрешния блок, в който бе показана абсурдна ситуация, как между жилищните блокове се отглеждат овце в пригодени преместваеми постройки.

По време на живото включване кметът Стоянов обясни следното:

„Вчера получих сигнала и веднага дойдох на проверка. Сигнализирах и 6-то Районно управление. Когато дойдохме, животните ги нямаше. Ще бъдем безкомпромисни!”

По думите му, почти било сигурно кой е собственикът на импровизираната ферма.

По-късно през деня от пресцентъра на Община Пловдив съобщиха, че незаконната кошара с овце между блоковете на ул „Сокол“ е премахната от собствениците ѝ, след като са били санкционирани, а животните са преместени извън територията на град Пловдив.

Стоянов уверява, че тези проверки ще продължат, с цел да се прекратят лошите практики по незаконна търговия и отглеждане на животни в кв. „Столипиново“.

Илюстрации: стоп кадър Nova tv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина