АктуалноГрадътЗабравеният градМненияНовиниПод ножа

В почивния ден облепиха с тапети паметник на културата в Капана

Нелепият фалш бе завършен въпреки санкциите от общината и инспектората

Кметът на район Централен пуска докладна до НИНКН за увредения паметник на културата

Една от емблематичните къщи в Капана, на „Широкото”, в крайна сметка бе облицована с тапети, въпреки санкциите на общината и инспектората в края на февруари. Работници използваха почивния ден, за да вдигнат скеле и да довършат нелепия фалш, явно с надеждата, че действията им ще останат незабелязани от администрацията. Въпреки това будни граждани са сезирали администрацията на район „Централен” и на място е бил екип на общинския инспекторат. Така или иначе обаче от днес паметникът на културата вече е „дегизиран” от напечатани листове с каменна зидария и цветенца, върху старата мазилка на сградата.

„Утре пускам докладна до НИНКН за увредения паметник на културата. Института да реши как да санкционира нарушителите”, коментира за Под тепето райкмета Георги Стаменов.

Припомняме, че казусът гръмна на 20 февруари, когато върху къщата от края на миналия век се появиха тапети. Идеята втрещи съкварталците, които сезираха властите и спряха нерегламентираните дейности по фасадата на сградата, част от Груповата недвижима културна ценност „Капана“.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

10 коментари

  1. Аре пак се почна…аве бастуни нещастни, къде сте когато запалиха и унищожиха Тютюневият Град, ул. Цар Асен, Баня Старинна, половината главна вече е алумин и стъкло, изсипаха 100 тона бетон на Бунарджика, заприлича на лунапарк там..

  2. Това не е реално, как е възможно да се толерира или по скоро неглижира действието на слабоумни хора, а хора който трябва да се поощряват, да се санкционират. После Капана или Общината са виновни, да бе да, по скоро човешката простотия е безгранична. Ако случайно собственика или наемателя чете коментарите, драги ми, вие осъзнавате ли колко не сте подходящи за този квартал и колко просташки стоите в очите на достойните жители и гости на града. ЧеститУ, станахте за резил!!!!

  3. Свещено право на всеки пловдивски собственик (вкл. на КУЛТУРАми Янко) и даже задължение е да подобри, развесели и разхубави чрез ТАПЕТИ винилови, хартиени и каквито му падне овехтялите старини.
    Така гласи Закон Божи, според Никола Методиев, мутрополит филипополский (сори, не му знам МОНАШЕСКОТО ИМЕ различаващо се от рожденото, дадено му от татенцето – БАРЕТА, бияч на потомствената комунистическа Номенклатура, и задължително при пострижението на всеки МОНАХ – той май манастир не е помирисвал).
    Очаквайте асфалтиране на Хисар Капия, драги „столичани“ (софиянци си кътат паветата, не само Жълтите!)

  4. Вижте наоколо полуразрушените сгради и тези на главната с опадала мазилка и после критикувайте. Невиждам промяна в дизайна , тапета след известно време може да се махне . В края на краищата е различно , интересно и хубаво.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина