АктуалноМненияНовиниПод ножа

Вълчо Арабаджиев не предполагал, че парите на родителите му са придобити по престъпен начин

Адвокатите поискаха 21-годишният син на Арабаджиеви да излезе от ареста заради влошено здравословно състояние, а и за да продължи образованието си

Специализираният наказателен съд не освободи сина на Ветко и Маринела

Дневник

Специализираният наказателен съд не освободи от ареста сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви – Вълчо Арабаджиев, съобщава Дневник. Според съда може да се предположи, че той е извършил престъплението, в което е обвинен.Освен това има опасност да се укрие. Аргумент за извода си съдът изведе от факта, че неговите родители се издирват с червена бюлетина на Интерпол.

Магистратите се позоваха и на медицинска експертиза по делото, която установи, че обвиненият страда от заболявания, но здравословното му състояние е съвместимо с условията в ареста.

Адвокатите поискаха 21-годишният син на Арабаджиеви да излезе от ареста заради влошено здравословно състояние, а и за да продължи образованието си. Те обясниха, че е завършил семестриално и му предстои дипломиране, а и искал да учи магистратура. Съдът обаче не прие доводите им. Защитата заяви, че ще обжалва съдебното определение.

Самият Вълчо Арабаджиев каза, че явно е имал късмет да бъде отгледан от заможно семейство, което го е научило на честност и трудолюбие. Обясни, че не е предполагал, че парите на родителите му са придобити по престъпен начин. Допълни, че е учил в чужбина, където е изкарал и средното, и висшето си образование – съответно в Швейцария и Великобритания. По тази причина не е имал „кой знае какви знания и идеи какво се случва в България, защото през повечето време не е бил тук“. Той поиска от съда да го пусне от ареста, за да се погриже за здравето си и да продължи образованието си. Каза и, че искал процесът да приключи, за да изчисти името си.

Представителят на прокуратурата заяви пред съда, че Вълчо Арабаджиев е предполагал престъпния произход на парите на родителите си, които са нанесли над 9 млн. лв. вреда за държания бюджет.

В определението си съдът коментира, че в банкова сметка на обвинения са установени над 2.7 млн. лв. За тях няма разпитани свидетели, които да заявят, че Вълчо Арабаджиев е знаел, че те са от престъпна дейност, но той е участвал в множество дружества, които са част от разследването на прокуратурата.

Вълчо Арабаджиев бе задържан с две счетоводителки при акция в хотелите на Арабаджиеви и обвинени, че са част от престъпна група, занимавала се с укриване на данъци и пране на пари.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина