АктуалноМненияПод ножа

Вандалски акт на акведуктите на Бунарджика

За груба вандалска проява на хълм Бунарджика сигнализира кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. През нощта неизвестни извършители са счупили част от горния акведукт, след като са хвърлили тежко бетоново кошче от терасата.

Най-вероятно актът е умишлен, тъй като кошчето е носено от друга част на хълма. В следствие на злонамереното действие е счупен акведуктът.

Георги Стаменов призова гражданите да ценят и пазят направеното, защото то принадлежи на пловдивчани и трябва да се съхрани за поколенията. Той апелира, ако има свидетели на вандалския акт, да сигнализират компетентните органи.

На Бунарджика се изпълнява проект за облагородяването на парка. В рамките на проекта се възстановяват езерата, пързалките и акведуктите,  като в момента се работи по долната им част. Ще бъдат изградени и различни кътове за отдих, ще бъдат поставени информационни табели за животинския и растителния свят.

Работи се и по подмяна на подземната инфраструктура – водопровод, канал, поливна система, електросистема, стълбове с осветление.

Предвижда се поставянето на художествено осветление и видеонаблюдение. Камерите ще осигуряват 24-часово наблюдение с цел сигурност на гражданите и опазване на обекта.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина