АктуалноГрадътНовини

Борисов почти подкара влак край Пловдив със 160 км/ч, призова да се возим екологично

Премиерът пусна лайв видео във фейсбук от тест на модерната инфраструктура

Министър-председателят Бойко Борисов направи оглед на приемното здание на гара Пазарджик. Тя е финансирана по Оперативна програма „Транспорт“ на стойност 3,63 млн. лв., от които 3,085 млн. лв. са от ЕС. Гара Пазарджик е завършена за 9 месеца в периода януари-септември 2014 г. Преди началото на проекта през гарата са минавали 231 000 пътници годишно. След модернизацията на гарата и на жп отсечката Септември-Пловдив броят на пътниците е нараснал на 260 000 души.

От гара Пазарджик премиерът Борисов се качи на влак, с който премина по трасе за скоростно движение, изградено по европейските стандарти за проектиране на скоростни линии за пътнически превози. Отсечкта позволява движение със скорости 130-160 км/ч. Премиерът достигна отсечката до Брезово, като пусна и лайв видео във фейсбука си. Той се вози в кабината, но все пак отказа да управлява влака, тъй като нямал нужния лиценз.

Трябва да покажем това на хората, да ги качим на влаковете. Трябва да има добра комуникационна стратегия, коментира той. Няма смисъл да търкаляме празни влакове, за които сме инвестирали толкова много, добави той. Борисов похвали работата по проекта, и коментира, че това е най-екологичния транспорт и ако повече хора пътуват с влакове, това ще е по-екологично. Във влаковете има и интернет, като премиерът даде идея и съвет хората да се възползват – един човек може да се качи в София и след три часа да е в Бургас, като по пътя си работи или гледа филми, коментира Борисов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Не знам. Борисов пак не си е пил хапчетата. Психо болест, безумна наглост или самозаблуждение е да се хвалим с ОТСЕЧКА.
    Браво – 10 години управление на ГЕРБ и една високоскоростна отсечка и успешно усмъртяване на пътническия жп транспорт в България.

  2. Къде го тоя интернет в БДЖ? ? Времепътуване София – Бургас по жп линията, за 3 часа е фикция. Още веднъж показва, че той живее в друга реалност.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина