АктуалноВластГласовеЖивотЗабавлениеМненияНовини

Бойко Борисов: И кметът на БСП може да се фука с Асеновградско шосе

Премиерът доволен от реконструкцията, остава да бъдат направени локалните платна и осветлението по цялото трасе

Министър-председателят анонсира, че държавата ще финансира реконструкцията и завършването на Околовръстното шосе до Скобелева майка, както и изграждане на нов мост в Пловдив

„Да не кажат, че е партийно събрание тук, и кметът на БСП е тук. И той може да се фука с пътя преди изборите”.  Така министър-председателят Бойко Борисов се закачи с градоначалника на Асеновград Емил Караиванов по време на днешната инспекция на Асеновградско шосе. Премиерът остана изключително доволен от реконструкцията на така важния и натоварен път и заяви, че остава да бъдат направени локалните платна и осветлението по цялото трасе.

„ Освен локалните платна по пътя Пловдив-Асеновград, това, което искаме да направим за района, е околовръстен път. Тези заводи, тази икономика, имат нужда от инфраструктура. На десет минути минава тир. Ще блокират градовете”, отбеляза Бойко Борисов.  Той даде за пример облекчаването на пътния трафик в столицата с изграждането на околовръстното шосе.

Министър-председателят анонсира, че стартира реконструкцията и на пътя Асеновград- Кърджали, която ще е на стойност 33 милиона лева. Отсече още, че държавата ще помогне за изграждането на нов мост в Пловдив. „Задължително е да се направи още един мост в Пловдив”, заяви той пред кмета Иван Тотев и областния управител Здравко Димитров.

Министър-председателят Борисов подчерта и важността от въвеждането на тол системата у нас. „Без пари, без такси и без данъци нищо не може да се направи. Парите за ремонти и рехабилитация са от бюджета. Тежкотоварните камиони трябва да си плащат“, допълни премиерът. Като разясни, че спорът е от кога да влезе в действие тол системата и кого да обхване. „ Искаме да я въведем от август. Дори да се забави с месец-два, не е фатално”, каза на финал Борисов.

На шосето той бе посрещнат от симпатизанти на ГЕРБ с транспаранти „Нашият премиер”, „ГЕРБ с Борисов напред”, „Спаси ни от БСП”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Може ли доказано Празна глава „Мутра пожарникар“ ,Популист да управлява държавата 10 години и да я съсипва и да му се радват..Май наистина няма толкова Прост и Смачкан Народ ..

  2. Не знам дали кмета на БСП ще се фука, Бойко , ама маминия крадец и злодей на Пловдив със сигурност ще се фука.Той обича с чужда пита помен да прави.Гледай само пак да го вдигнете за кмет. Този път със сигурност ще гризнете дървото, ако и маминия да е известен фалшификатор на избори.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина