За първи път в света вертикално кино на главната в Пловдив

Живот

Фестивалът DroneUp предизвиква гравитацията, гледаме филми с поглед към небето

Опъват 13 х 5 метров вертикален екран, а под него засяват трева

Фестивалът DroneUp идва, за да предизвика гравитацията. Голямата изненада на събитието тази година ще се проведе на 25-ти и 26-ти август, паралелно с вечерните прожекции на главната улица в Пловдив, в близост до Римския стадион. За първи път, не само в България, но и в света, DroneUp ще обърне нещата с главата нагоре и ще предостави възможността да се гледат филми от небето с поглед към небето.

С подкрепата на Община Пловдив, ще бъде опънат 13 х 5 метров вертикален екран, така че гостите на фестивала ще могат да гледат дрон филмите под един уникален ъгъл.  Думата „гости“ е точна, защото фестивалът ще засее тревна покривка на самата главна и ще покани всеки в своята “градина“. 

Носете си одеало за пикник и се настанете удобно на „истинска“ трева, DroneUp ще се погрижи за останалото. Кажете „нагоре-надолу“ и се присъединете към оригиналния кино парк, обръщат се организаторите се към пловдивчани.

Фестивалът DroneUp ще се проведе за втора поредна година в Пловдив от 25-ти до 27-ми август 2017. За фестивала бяха подадени близо 90 дрон филма, от които международно жури избра 34 финалиста за традиционните вечерни прожекции на Римски стадион. Ръчно-изработените дървени DroneUp „Оскари“ ще попаднат в ръцете на общо 8 щастливци. По един победител ще бъде излъчен от всяка категория, а през 2017 г. за първи път ще има по 1 награда на публиката за всяка от фестивалните вечери.

Финалистите тази година са от 22 държави, а в журито преобладава ирландското присъствие. Палитрата от дестинации става още по-голяма, ако се вземат предвид локациите, на които са снимани филмите. Представете си разходка около земята в 2 уникални вечери. На всяка от фестивалните вечери ще бъдат показани филми по 3 от общо 6-те категории. Те са: Природа, Разказ и История, Пътуване, Градски, Екстремно и специалната категория за страната домакин – България. Между категориите ще има и музикални изпълнения на живо. Маritsa Brass ще открие мощно фестивала в петък, заедно с редица други интересни и нестандартни изпълнители. В събота настроението ще подържи експерименталния музикален проект AD-LIB DUO.

Вижте света от една различна гледна точка и усетете тръпката от най-спиращите дъха филми, снимани с дрон от цял свят. Мястото е известно – Римски стадион. В петък от 19.30 до 22.00 часа, а в събота от 20.00 до 23.00 часа. След прожекциите в събота, купонът продължава на Афтърпарти в клуб Бали, анонсират организаторите.

Освен вечерните прожекции на най-впечатляващите дрон филми, тази година фестивалът включва и дневна програма под формата на два дни посветени на дроновете. Съвместно с Мол Пловдив, фестивалът предоставя възможността всеки сам да усети тръпката да лети с дрон.

Вълнуващи преживявания очакват всички между 10.00-17.00 часа в събота и неделя – 26-ти и 27-ми август на територията на Мол Пловдив.

Посетителите ще могат да разгледат изложба на дронове, да видят двудневно търговско експо и ще имат възможността да се запишат за една от многото интерактивни работилници, посветени на небето.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.