АктуалноГласовеГрадътИграчкиМненияНовини

Неуредици с вота заради преместени секции

Гимназията по битова техника изненадващо се оказа заключена за избирателите в деня на вота. Вратата на школото бе затворена заради текущ ремонт там, а няколко разпечатани на принтер листа оказваха на хората къде са преместени секциите им. Те бяха разпределени в Гимназията по сценични кадри и училище „Гео Милев” в подхода към Стария град откъм понеделник пазара.

Заради неочакваната неразбория някои от гласоподавателите от въпросните секции се отказаха да търсят къде са преместени те и съответно няма да упражнят правото си на вот.

„Никой не ни информира предварително, че местят секциите ни. Нямам никакво намерение да обикалям и да търся в кое училище са ни разпределили. И без това се чудех дали въобще да гласувам, сега напълно се отказах”, коментира край заключената врата на гимназията пред Под тепето пловдивчанин. Дори опитите ни да го упътим до училище „Гео Милев” и да го убедим, че трябва да иде до там, тъй като е близо, а гласуването е важно, той се прибра у дома.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина