ЖивотНовиниПод небето

Почина Пако Рабан

Пако Рабан е почина на 88-годишна възраст в Портал, Франция, съобщи агенция „Ройтерс“ преди минути. Вестта за смъртта му беше потвърдена от говорител на испанската група Puig, която контролира марката Paco Rabanne.

Роденият в Испания дизайнер придоби световна слава с най-известните си металически и космически ансамбли и дизайни от 60-те. Така се сдоби с прозвището „Главният футурист на света на модата“. Той е първият, който използва музикален съпровод в модни ревюта. Всяка негова колекция е определяна като революционна.

„Пожелай си това, което имаш, и ще имаш всичко, което желаеш.“ – беше една от крилатите му философски фрази.

Роден е с името Франсиско Рабанеда и Куерво на 18 февруари 1934 г. През 1952 г. Франсиско започва да учи архитектура в Националното училище за изящни изкуства.

Стартира своята модна кариера, създавайки бижута за Живанши, Диор и Баленсиага. Отваря собствена модна къща през 1966 г. Притежава много популярна парфюмерийна серия от 35 аромата и няколко книги.

„Бъдещето никога не гледа към миналото. Децата отхвърлят ученията на родителите си. Това е прогрес. Който се опитва да спре времето, се опитва да го убие. Животът се променя. Искам да съм жив, за да не се обръщам.“

Кой е Пако Рабан и защо не трябва само да миришем на него

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина