ЖивотЗабавлениеНовини

Пирамиди – гробница за богове или скривалище за съкровища?

Пирамидите в Гиза – един от кварталите на Кайро днес – се смятат за едно от чудесата на света. Били са необходими около 2.5 милиона блока камък и всеки един от тях тежи около 2.5 тона. Макар и теглото да може да се премести от силата на група хора, точният брой е неизвестен и до днес, инженерите днес още не могат да ни дадат отговор как точно са успели да извисят огромните блокове на такава височина. За създаването на нещо подобно, при това толкова няколко хилядолетия назад във времето, човечеството остава с твърде много въпросителни. С помощта на хиляди хора, изключително точна математика и много жертви, днес имаме следа за развитието на една цивилизация, която може да се смята за напълно недостижима. Странната конструкция идва и с много легенди и истории.

Една от тях е, че ако се вкара изхабен бръснач в гробницата, той ще се наостри, друг мит е, че храната вътре може да издържи много по-дълго, отколкото на открито. И нито едно от тези твърдения не е вярно. Няма магия или поне не е доказано, че има някакви следи на свръхестествено, които биха позволили да стигнем до това заключение. Всичко започва с Имхотеп от третата династия, който предложил да се поставя един каменен блок върху друг, практиката продължила и в следващите години, като най-накрая в пустинята се извисява това архитектурно чудо. До днес се смята, че самата фигура е случайна, защото се строяла около гробницата, в която са погребвани фараони. Легендата разказва, че Наполеон Бонапарт е успял да влезе, да прекара известно време и след това да напусне гробницата пребледнял и треперещ, отказвайки да сподели каквото и да било за своето преживяване.

Самата конструкция изисквала създаването на гробница за фараона, отделно помещение за неговата съпруга, както и място за храм, където да се извършват дневните жертвоприношения. След като говорим за гробници и саркофази, повече от ясно е, че там винаги ще се говори и за проклятие. В днешно време очевидно те вече не са от такова голямо значение, след като Египет изпрати тялото на един от фараоните си и дори се наложи да му издаде документи, защото по закон в Египет, дори мъртвите трябва да имат някаква идентификация. Това, което вълнува мнозина е присъствието на така наречените съкровища. Не е тайна за никого, че в този период всички подчинени погребвали своите владетели с необходимите пособия, за да започнат своето управление в другия живот, което означава, че получават всички лични вещи, златни накити и други ценности, като с времето се добавят и нови съкровища.

Има легенда, че отварянето на саркофага идва със смъртно проклятие, което убива дръзналия. Лошата новина е, че съкровищата са отдавна изнесени, но добрата е, че iGaming секторът ни предлага да ги потърсим с помощта на ротативки „Пирамиди“, които се предлагат в платформата на Silentbet под формата на демо версии. Самите слот машини улавят духа на тази древна цивилизация, позволяват ни да срещнем някои от мистичните символи, включително и тези на божества като бог Ра, като спестяват всички проклятия и суеверия на своите клиенти. Изборът на такива теми все по-често се налага в сектора на развлекателната индустрия и позволява една разходка до най-различни древни цивилизации, където охолството се е смятало за нещо напълно нормално. В апогея си, Древен Египет е бил не само богата империя, но и такава, която поставя Рим и други европейски точки на колене.

Както ще забележим, човешкият капитал там е бил достатъчен, за да се създаде едно от чудесата на света. И докато разходката с опознавателна цел ще ни коства ресурси, атмосферата на ротативките може дори да ни се отплати. Ще открием наличието на игри за самия Ра, Клеопатра, ще търсим златната книга и още много други, при това с помощта на плавна анимация и оригинални символи. Всеки почитател е свободен да разгледа предложенията, но основното изискване от онлайн платформата е самите игри да се практикуват от лица над 18-годишна възраст, младите авантюристи ще трябва да изчакат. И докато Наполеон не е успял да намери нито едно съкровище – при неговото посещение, голяма част от пирамидите вече са били посещавани от крадци многократно, то в тези игри ще открием пълния запас от съкровища.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина