Палмите на Джумаята станаха блондинки

Живот

Служителите на Паркове и градини с побелели коси от новата визия на екзотичните растения

Шансовете им да оцелеят са 50 на 50

Стефка Георгиева

Пролет пуква, а с нея и палмите. Явно тропическите дървета са решили да бъдат в крак с модните тенденции. След падналия сняг екзотичните дръвчета показаха руси глави, вместо да развеят зелени гриви. Явно и при растенията краската вече е от значение. Поне шест нюанса на жълтото могат да бъдат видени по тях. Горките, явно са изгубили желанието си за живот, тъй като свежи листа почти не са останали. Новият аутфит на дръвчетата избели косите на служителите на Паркове и градини, тъй като златистия цвят в короните им е знак за сериозни щети, предизвикан от снежния перхидрол. Растенията са сериозно измръзнали, като днес от общинското предприятие се опитаха да ги освежат, да топират фризурите им, но безрезултатно. Тъжно е, но шансовете им за оцеляване са 50 на 50.  Явно балканският климат не им се е отразява особено добре, но колкото и упорито да се бяха скрили, забелязахме цели 3 зелени листа, които крепят крехката ни надежда, че екзотичните красавици ще останат с нас и през лятото на 2015-та. Ако ли не… То най-вероятно ще бъдат заменени с други свежи растения. Все пак тропиците ни превземат малко по малко. Горещина, летни дъждове и порои, палми – само хора, разхождащи се по бански ни липсват. Все още…

С палми блондинки или не, пролетта дойде, напук на изказването на Емил Чолаков, че ще се запролети ако не сега, то през май. Да се надяваме, че  тези тенденции при растенията ще си останат само в рамките на русокоските на Джумаята.

 

Споделете ни във:

8 thoughts on “Палмите на Джумаята станаха блондинки

 1. Стефке, айде да се изрусиш поне да си личи и външно защо са ти толкова тъпи и безмислени статиите…

 2. На госпожа Стефка Георгиева явно много и се ходи на фризьор да и тупират фризурата, защото не виждам друга причина една нормална новинарска статия да бъде превърната в тази перхидролна пародия. В такъв стил писах и аз, когато бях на 13 и се мислех за много готина и различна…
  Госпожо Георгиева, моля ви, не правете повече така…

 3. Трябваше изобщо да не се засаждат палми. Има толкова много други подходящи за нашия климат дървета. И за лаиците беше ясно че палмите няма да издържат дълго. Предлагам следващите дървета да са баобаби.

 4. Бати аматьорите тези, но нагли – май няма човек в града да харесва идеята за палми, и то насред центъра, но си решиха, навиха си го и ги пльоснаха..а сега…да ги боядисат отново зелени.

 5. Срам за града ни, като има Джумая и палми да има, камили, и миражи! каза:

  е ся…нали дадоха едни 60 000 лв и доста изкараха…няма и година ли?!

 6. Е да ама палмите са отвити от около месец, и си бяха зелени. Не са се спарили, ами малко са поизмръзнали, няма нищо, ще ги заменят с нови и покрай тях ще откраднат и някой друг лев, нали такава е била идеята на развиването им в средата на февруари.

 7. Още като ги развиха от найлоните преди седмица изглеждаха по този начин. Минималните температурите през последните дни бяха малко под нулата. Просто тези малоумници,които ги бяха завили с найлони за през зимата ,ги унищожиха. Трябваше да ги отварят през топлите дни или да не ги опаковат така идиотски и да ги спарят. Ама кат няма контрол и назначават всякакви мижетурки в общинските фирми-така става.
  Кво пък толкова,кметът ще купи нови.

 8. още като ги засадиха страшно се разгневих защото си мисля че не са подходящи.Сега ми е жал за тях,но бих се радвал ако ги заменят с нещо друго което е знаково за Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.