На плаж до резиденцията на Бай Тошо

Живот Новини
Плаж Перла

Без свободна зона, без лични чадъри, без домашни любимци, без много деца

Една буна дели равните от по-равните

Удоволствието да плажуваш в близост до някогашната резиденция „Перла“ на Бай Тошо не е за всеки. Или със сигурност не е за всеки джоб. Пък ако ще водите над 7 деца, без да сте предупредили концесионера – направо забравете!

Изненадите започват още по пътя към едноименния плаж „Перла“. Най-лесният и кратък маршрут до там е по отбивките на път 99, отбелязани на скрийншота.

Мантинели

Навигацията ви със сигурност ще предпочете този маршрут пред навлизането в Приморско. Това, което навигацията ви обаче не знае, е че на двете отбивки има поставени мантинели. Предупреждение за тях явно няма и откъм другата посока, тъй като не по-малко изненадани от нас са и пътниците от другата страна на мантинелата, чудещи се как да обърнат.

Мантинела
Мантинела блокира пътя към плаж „Перла“

Налага се да намерим място, на което да обърнем и да се върнем към Приморско, поемайки за плаж „Перла“ през самия град. С наближаването ни, макар още да сме на пътя в гората, ни посрещат табели, че навлизаме в платената зона на заведение „Перла“.

Плаж Перла
Не може да ползвате лични чадъри и плажни принадлежности в зоната зад платените

Най-сетне на плажа попадаме на фин като брашно пясък, спокойно море, самата резиденция и … много празно пространство на разкошния пясък. То обаче не може да се използва.

Плаж Перла

Плаж Перла

На този плаж – между две морски буни, може да се плажува само под платен чадър за скромната сума от 22 лв. Шезлонгът струва 10 лв, а комплект от чадър и 2 шезлонга – 30 лв.

Плаж Перла

Важно: Домашните любимци са забранени!

Настаняваме се в близост до по-отдалечената от резиденцията буна, където и други плажуващи са отворили лични чадъри. Минутки по-късно любезен младеж ни обяснява, че и тук е платена зона и не можем да използваме личните си плажни принадлежности.

Плаж Перла
Буната, разделяща плажа

Местим се на тесничката свободна зона от другата страна на същата буна, чудейки се къде са 50% безплатна зона, полагащи се на всеки плаж по закон. Оставаме поразени от разликата в цените. Една буна разлика и тук чадърът и шезлонгът струват по 7 лв. И някак си веднага си задаваме въпроса – на един и същ плаж ли се намираме?

Плаж Перла

Според закона всеки стопанин на плажа може да променя схемата и разполагането на платени плажни принадлежности всяка година. Разбира се, стига тя да отговаря пропорционално на изискванията. За плаж „Перла“ са подавани сигнали и извършвани проверки през 2018 г. и 2020 г. Излиза, че законът за разпределение на безплатна и платена зона е бил спазен. Дали обаче плажът между двете буни някога ще се окаже в процента на безплатната зона?

Плаж Перла
Лични чадъри не могат да се ползват и около водния коридор, макар да има доста свободно пространство
Резиденция Перла
И на този празен участък не можете да ползвате лични плажни принадлежности
Споделете ни във:

1 thought on “На плаж до резиденцията на Бай Тошо

  1. Еми, заради това и не само, ми е по–добре в Гърция. И не ми пука за някакъв криворазбран патриотизъм, щом ни дерат непатриотично, по мутренски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.