ЖивотЗабавлениеНовини

Млад Дионис повежда шествието за Дефиле на младото вино

Министърът на туризма Стела Балтова ще отвори първата бъчва младо вино на винарска изба

За 3 дни възрожденските къщи в Стария град на Пловдив отново ще отворят гостоприемно врати за срещи с приятели,  дегустация на български вина, културни събития, вкусна храна и много забавления

С Дионисиево шествие днес в 13 часа от пл. Стефан Стамболов започва тринадесетото издание на „Дефиле на младото вино“, което се провежда традиционно в последния уикенд на ноември . Тази година това са дните –  26, 27 и 28 ноември. Възрожденските къщи в Стария град на Пловдив отново ще отворят гостоприемно врати за срещи с приятели,  дегустация на български вина, културни събития, вкусна храна и много забавления. 13-тото издание се провежда под патронажа на Министерство на туризма на Република България.

Тази година бог Дионис е по-млад, съобщи инж. Любозар Фратев – председател на са „Съвет по туризъм – Пловдив“ , който заедно с Община Пловдив и с активно сътрудничество на ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии е организатор на събитието. Той не пожела да разкрие името на популярната личност, която ще се превъплати в Бога на виното и веселието.

Шестивето ще е съпроводено от ансамбъл „Тракия“. Танцьори и певци, заедно с Дионис, ще поведат всички винолюбители към началото на Стария град, където в 14:00 ч. официалните гости ще приветстват участниците. Министърът на туризма Стела Балтова ще отвори първата бъчва младо вино на винарска изба – златен медалист от предходното издание.

„С наздравица“ заедно ще дадем официалния старт на винените дегустации, които ще продължават и през трите дни. Подробности за локациите и програмата на фестивала четете в КАПАНА.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина