ГрадътЖивотЗабавлениеЗелен градНовини

Математическата гимназия изработи 12-метров плакат за борбата с климатичните изменения

Учениците от петите и шестите класове от ОМГ „Академик Кирил Попов“ – Пловдив изработиха дванадесетметров плакат, посветен на темата за климатичните промени и борбата с тях под вещото ръководство на преподавателката си по дисциплината „Човекът и природата“,  Емилия Иванова.

Идеята за груповия проект е вдъхновена от творчески конкурс, обявен от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и Института за изследвания на климата, атмосферата и водите при Българска академия на науките (ИИКАВ – БАН) по случай Световния ден за борба с климатичните изменения – 15 май.

Представители на двете институции разгледаха впечатляващата не само с размерите си, но и с майсторското си изпълнение и съдържание творба и разговаряха с учениците относно една от най-големите заплахи и предизвикателства за живота на нашата планета – изменението на климата. Всички се обединиха около тезата, че трябва да се отнасяме към Земята като към наш дом, да полагаме всекидневни усилия, да подкрепяме и извършваме действия за намаляване на въглеродния си отпечатък.

Младите творци получиха грамота за най-впечатляващ проект. Рекордният плакат ще остане да краси фоайето на гимназията.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. върнете стария директор г-н Старибратов. Той ще построи нова сграда за МГ-то, той ще върне блясъка на гимназията. Тази жена не може и не става за директор.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина