ЖивотНовини

Кои са нещата, за които не трябва да говорим?

Въпросите около женското тяло години наред са били тема табу и дори днес за много от нещата, с които всяка жена се сблъсква, се говори с недомлъвки и евфемизми. Преживяванията около менструацията, удоволствието от секса, бременността и менопаузата и всички останали неща, за които (не) трябва да говорим ще са във фокуса на следващата среща на Дискусионен клуб „Тя в Пловдив“ на 26 септември от 19 часа в Cat & Mouse Coworking.

Темата ще бъде разгледана през книгата „Нещата, за които не трябва да говорим“ на Нимко Али. В нея авторката събира истории на жени от цял свят за това какво означава да си жена – разнообразни, забавни или трагични, откровени, интимни, емоционални и безспорно трогателни.

Участничките в събитието ще могат да обсъдят онези разкази, които най-много са ги докоснали и да споделят собствения си опит, както и да потърсят отговори на въпросите, които всяка жена си задава.

Срещите на клуба се провеждат в малки групи в споделеното работно пространство на „Котка и мишка“, затова е необходима предварителна регистрация тук: https://forms.gle/3GjY9ovDT8nTPKY28

Дискусионният клуб „Тя в Пловдив“ се заражда като естествено продължение на добре познатия едноименен социален формат, който вече почти 5 години създава пространство за споделяне на лични истории и дава възможност за нови разнообразни ролеви модели и овластяване на жените в България.

По време на събитията на дискусионния клуб се обсъждат въпроси и проблеми важни за участничките, свързани с равенството и женското движение в България. Всяка тема се разглежда през призмата на кино, музика, литература и други културни феномени. Сбирките се провеждат веднъж месечно, а в центъра им е предварително избран филм или текст, свързан с борбите за полово равенство, женското преживяване и българския контекст.

Събитието се организира от Фондация „Екатерина Каравелова“ с финансовата подкрепа на Български фонд за жените. Мненията изказани по време на дискусиите отразяват единствено позициите на фасилитаторите.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина