ЖивотЗелен градКварталиНовини

Експерти съветват за обновяване на домовете по европрограми

На 13 и 14 септември пловдивчани могат да се посъветват с експерти, от които ще научат как да обновят домовете си със средства от европейски програми и по-точно — от Плана за възстановяване и устойчивост.

Събитието на 13 септември е пред Енергийна агенция Пловдив на бул. Руски 139, а това на 14 септември — пред сградата на Район Тракия на бул. Освобождени 63. Началният час е 18:30 ч, за да е удобен за работещите.

Събитията се организират от Екологично сдружение „За Земята“. 

Като организация, която работи в областта на енергийната ефективност, за нас е особено важно повече хора да научат как да намалят сметките си за електро- и топлоенергия, като същевременно да повишат комфорта в жилищата си по един устойчив начин„, казва Светослав Стойков от „За Земята“.

Националният план за възстановяване и устойчивост влезе в сила в края на 2022 г. Министерството на регионалното развитие и благоустройство ще инвестира над 1,4 млрд. лв. за енергийна ефективност на жилища с минимум 4 апартамента в цялата страна. 

Кампанията на „За Земята“ се нарича „Едно гише“. С нея организацията иска да покаже на институциите, че за гражданите е по-лесно, когато цялата информация за обновяване на сгради и постигане на по-ниски сметки чрез енергийна ефект се намира на едно място. Голямата цел на „За Земята“ е да убеди местните власти, че има смисъл във всяка община да бъде организиран пункт за консултации „Едно гише“.

Очакваме ви:

13.09| 18:30| Пловдив, бул. Руски 139| Енергийна агенция — Събитието във Facebook

14.09| 18:30| Пловдив, бул. Освобождение 63 | Община Тракия — Събитието във Facebook 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина