ЖивотЗабавлениеНовини

Да дадем шанс за живот на 2- годишната Зария

Искаме да ти разкажем една история. История за истински изпитания, дълга  борба и сълзи, но и история за сила, надежда и вяра. История, чийто край зависи от нас. Историята на малката Зария.

Зария е дългоочаквано дете, което се появява на бял свят през 2018 г. Слънчевата ѝ усмивка винаги успява да стопли сърцата ни, а в игривия и поглед личи нейното неподправено любопитство към света и жажда да открива, живее, обича.

Когато тя навършва 10 месеца обаче съдбата поднася на нея и семейството ѝ шокиращ обрат – детето е диагностицирано със злокачественото заболяване ОСТРА ЛИМФОБЛАСТНА ЛЕВКИМИЯ. Започва незабавно лечение в УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД гр. Пловдив, след като се установява, че клетките в костния ѝ мозък са 93% и има наличие на тежки аплазии! Активната фаза на болничното лечение продължава 60 дни и приключва юли месец 2019 г, след което Зария преминава на поддържаща терапия. С огромни усилия от страна на родителите в този период малкото момиче започва да ходи и да се завръща към нормалния начин на живот, до колкото е възможно.

На 02.04.2020 г. обаче нещата претърпяват ужасен развой. След влошаване на общото състояния, Зария е приета отново в УМБАЛ Свети Георги ЕАД гр. Пловдив в Детска онкохиматология ЕАД (тогава тя е на възраст 2 години и 3 месеца). Следна направата на всички костно мозъчни изследвания  се установява че тя има двоен  РЕЦИДИВ /ОСТРО ЛИМФОБЛАСТНА ЛЕВКИМИЯ – КОСНОМОЗЪЧЕН+ЦНС РЕЦИДВ/ и раковите клетки в мозъка са 81%. Последва отново лечение по спешност. Започва химиотерапия, но се оказва, че момиченцето не може да я понесе заради много тежка аплазия и сепсис, които застрашават живота и – лечението продължава с имунотерапия. След приключването и е неотложно да бъде извършена трансплантация на стволови клетки след намирането на съвместим донор.

Трансплантацията ще бъде направена в Германия – Университетска клиника град Франкфурт в центъра за детско юношеска клиника, отделение по трансплантация на стволови клетки. Сумата която трябва да бъде събрана е 100 000 евро.

Тук е момента да се обърнем на всички, готови да отворят сърцата си и да подадат ръка на Зария, сега когато тя има най-голяма нужда от това.

Всеки, който иска да направи дарение, може да преведе желаната от него сума на:

Изказваме дълбока благодарност към готовите да откликнат. Всяка постъпила сума е крачка към оздравяването на малкото момиче и лъч надежда за семейството ѝ. Вярваме в съпричастността, в доброто в хората и вярваме в Зария.

Вярваме и че, когато сме заедно, историята ще има щастлив край.

Може да дарите по следните начини:

IBAN:  BG22UNCR70001524029530

UniCredit Bulbank / Милчо Златков Златев)

paypal.com:  [email protected]

epay.bg КИН:  2512788094

Връзка с нас:

Facebook: https://www.facebook.com/helpzariya

web: https://help-zariya.com

лице за контакт: Милчо Златков Златев / 0888148104

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина