ЖивотЗабавлениеНовини

Чужденци връщат българи обратно в България в третото издание на кампанията “Мога там, искам тук”

Сезоните, вкусната храна, ниските нива на стрес и възможностите за развитие са предимствата на страната ни, които ги привличат

По данни на Евростат над 900 000 българи живеят и работят в страни от Европейския съюз извън пределите на родината, като за последните 10 години броят им се е увеличил двойно. В същото време, все повече чужденци избират България за свой дом и място за професионално развитие. По данни на НСИ около 90 000 чуждестранни граждани пребивават в страната ни, като броят им за последните 10 години също се е удвоил.

В тазгодишното издание на инициативата „Мога там, искам тук“, TELUS International Europe покани над 50 чужденци, които живеят у нас, за да споделят своите причини да изберат България за свой дом. Сред тях са представители на Австрия, Германия, Португалия, Холандия, Италия, Испания, САЩ, Аржентина, Филипини,

а причините да изберат страната ни от една страна са природните дадености, които имаме като хубавото време и красивата природа, но също така възможностите за професионална реализация, баланс между работа и свободно време, пълноценно социално общуване, достъпът до разнообразни културни събития. В поредица от видеа чужденците у нас се обръщат към българите в чужбина с “Върни се в България, добра оферта е”

„Много често ние не осъзнаваме всички хубави неща, което имаме тук, в България, и които всъщност ни липсват, когато сме за по-дълго в чужбина. С тази кампания бихме искали ги припомним на нашите сънародници и да ги мотивираме да се замислят за връщане като им предложим кариера в България и пакет за релокация, който да направи тази крачка лесна и приятна” споделя Кристина Иванова – вицепрезидент „Операции“, TELUS International Europe.

Програмата „Мога там, искам тук“ на TELUS International Europe е активна от 2017 г., като до момента по нея са се върнали над 100 българи, намерили професионална реализация в рамките на компанията.  . Пакетът, който компанията предлага като част от програмата е финансов бонус за релокация на стойност 5000 лв., билет до България и HR подкрепа в периода на преместване.

Българите, които се връщат имат възможност да работят за  за глобални клиенти в областта на технологичния и финансов сектор, туризъм и гейм индутрията. Кандидатите могат да изпращат своите автобиографии ТУК.

TELUS International Europe е водещ доставчик на услуги в сферата на BPO и ITO, който от 2004 г. насам предоставя висококачествени услуги за аутсорсинг на бизнес процеси. В компанията работят повече от 5 500 служители на територията на София, Пловдив (България), Букурещ и Крайова (Румъния), Корк и Дъблин (Ирландия). Компанията предоставя иновативно обслужване на клиенти по цял свят на повече от 40 езика. TELUS International Europe е горд член на семейството на TELUS International.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина