ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияЕвала

Ново лице на Главната иска кметът Тотев

Махат шарениите и климатиците, слагат още пейки, демонтират бетонните такива

Image title
Ново лице на Главната иска кметът Иван Тотев. Днес градоначалникът направи дълъг оглед по центъра заедно със заместника си Розалин Петков и директорът на „Паркове и градини“. Премахването на климатиците по Главната е само малка част от мерките, застъпени в подготвяната от общината наредба за централната градска част.Шаренията по рекламни съоръжения, тенти и сенници също ще бъде регламентирана, като препоръчителната цветова гама ще е в пясъчни тонове и нюанси на бялото. На следващ етап ще регламентираме как да се поддържат фасадите на сградите по Главната. И досега са приемани документи, но все са се оказвали неработещи, съобщи кметът инж. Иван Тотев. 

До края на април наредбата трябва да бъде готова и публикувана за обществено обсъждане на сайта на общината, към средата на май да бъде гласувана от Общинския съвет, а през юни да влезе в сила.
Разбира се, че ще има няколкомесечен гратисен период, но за нас е важна дългосрочната политика и решаването на проблемите в дълбочина, коментира инж. Тотев.

Пред Под тепето градоначалникът допълни, че има много неща, по които ще се работи. Той подчерта, че до няколко дни ще бъдат монтирани нови красиви дървени пейки по центъра и край Цар Симеоновата градина. Кметът подчерта, че белите бетонни скамейки нямат място на стъргалото. Никой не сяда на тях, защото са студени и неудобни, смята кметът. Той препоръча на директора на ОП „Паркове и градини“ Стоян Алексиев да помисли дали може върху студените каменни пейки да се положи красиво дърво. Ако ли не, очаква се те да бъдат демонтирани.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина