ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Студенти и младежи представят утре позициите си относно протестите

Mediacafe.bg
Image title
Студентските съвети на осемте университета в Пловдив заедно с Националния младежки форум (НМФ) ще излезнат утре (1.10, събота) с една обща позиция за протеста в неделя, който ще се състои от 17:00 часа на площад Централен. Студентите се срещнаха вчера с управляващи в общината и настояха за разрешение на мирен протест, който този път да бъде официален. Те разискаха на дълго и широко целия проблем и съгласуваха своите искания в 10 точки, като целта и този път е само една – колкото може повече хора да изкажат гражданска позиция след жестоките убийства в Катуница, както и всички други престъпления през последните няколко години
„Искаме спазване на наредбите, законите и равни права. Искаме работещa системa в България, а не само закони на хартия. Искаме да се чувстваме сигурни в своята страна, а сега сме като гости“, каза за mediacafe.bg Женя Желева – председател на ТУ София филиал Пловдив.
 Те ще се консултират днес с адвокати и после ще разпространят исканията си, за да може повече граждани да научат какви са основните точки на протестите .
Фенклубовете на различни футболни отбори също настояват за мирен протест. Те ще контролират всички, които подканват за расистки скандирания и няма да позволят никоя партия „да яхне протеста“, както някои журналисти и медии се опитват да насаждат мнението от няколко дни насам. Те разговаряха вчера в полицията с комисар Тодор Чонов.
Ето и тяхната позиция за протеста в неделя:
„След състоялата се в началото на седмицата среща между представители на фен-клубовете на Ботев и Локомотив Пловдив, се взе решение да бъдат загърбени клубните пристрастия в името на една по-висша цел, заедно да излезем и като граждани да изразим своята позиция. Към нас официално се присъединиха и подкрепят протеста всички студентски съвети в града, както и много младежки организации.
Протестът ще бъде мирен и няма да се цели конфронтация с органите на реда или циганското малцинство. Вече имаме разрешение от полицията за провеждането на събитието. Фен-клубовете ще осигурят стюарди, които да се грижат за организацията на събитието. Приканваме всички граждани да се присъединят към нас, за да покажем на нашите държавници, че целта ни не е да рушим и създаваме междуетническо напрежение, а да потърсим решения на дълго премълчавани обществени проблеми.
Нашата идея е в неделя да покажем своето отношение към бездействието на държавните институции и безнаказаността на група хора, но не на етническа основа. Ще потърсим отговори на наболели въпроси и ще поставим редица искания, основното от които е равенство пред закона за всички български граждани. Политически партии няма да бъдат допуснати, тъй като тяхната цел в момента е да извличат дивиденти за своите предизборни кампании. Приканете и своите приятели и близки! Колкото повече сме на площада, толкова по силно ще се чуе нашия глас!
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ДА ИЗЛЕЗЕТЕ И ДА ИЗРАЗИТЕ СВОЯТА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ! НИЕ СМЕ ХОРА, НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ ЗАЩИТАВАЩИ СВОИТЕ КОНСТИТУЦИОННИ ПРАВА! НИЕ СПАЗВАМЕ ЗАКОНИТЕ И ИСКАМЕ ТЕ ДА ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ!
02.10.2011г. Площад Централен – Пловдив 17:00ч. – НИЕ СМЕ ТАМ! А ТИ?
Бъдете разумни. Носете лични карти със себе си. Не обиждайте органите на реда и избягвайте расистки изказвания. Само така полицията няма да има повод да приложи сила. Протестът е гражданска позиция и не е забранен от закона, ако се прилага в правилните норми.
ЗА БЪЛГАРИЯ!!!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина