ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътЗабавлениеНовини

Обявяват кастинг за подбор на участници в „Златен ключ”- Пловдив 2025

„Алианс Франсез стартира новата учебна година с  нови предизвикателства и нови хоризонти, като с това не свършват изненадите за предстоящото през новия учебен сезон“, споделя директорът на Алианс Франсез, Теофана Брадинска-Ангелова. Вече започна и подготовката за следващото 22-ро издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”- Пловдив 2025. Това е най-големият музикален, песенен френски форум от този формат на Балканите, с вход свободен, който има за цел  да открива млади таланти, избрали френския език за изява.

В тази връзка Алианс Франсез в Пловдив организира кастинг за подбор на участници-изпълнители от цялата страна, който ще се проведе в периода от 20 септември до 20 октомври 2024г. под вещото ръководство на дългогодишния фестивален партньор „Арт Войс Център” с музикален педагог Румяна Иванова.

Всеки, който желае, може да се свърже с Алианс Франсез Пловдив или с „Арт Войс Център” за записване и допълнителна информация.

Фестивалът се организира ежегодно от Алианс Франсез в партньорство с Община Пловдив и е под мотото „Празник на музиката”. Завладяващото и зареждащо събитие, с вход свободен, е стартирало от Франция още през 1985г., когато музиканти, любители и професионалисти пеят и свирят свободно за собствено удоволствие и за удоволствието на публиката.

Днес по цял свят, в над 120 държави на петте континента, където има Френски алианси и културни центрове в партньорство със съответната община, неговото послание „Правете музика” продължава да радва публиката и участниците .

Неизменен партньор при провеждането на този различен фестивал в Пловдив е най-голямата франкофонска телевизия TV5Monde. Тя не само популяризира и рекламира Пловдив по света, но и разширява образователните си предавания като дава нови възможности в подкрепа на желаещите да изучават френски език чрез безплатната, културно-образователна платформа TV5MONDEplus. Платформата дава достъп и до сериали, френски филми, игрални и документални, педагогически помагала за преподаватели и курсисти. Благодарение на своите дългогодишни партньори, Фестивалът „Златен ключ” става все по-атрактивен и вълнуващ за любителите на френския дух и култура.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина