ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ЖивотЗабавление

Заредете се с мартенички от благотворителния базар, организиран от район „Централен“ и бар „Котка и Мишка“

Бизнесът в Капана и администрацията подават ръка на две благотворителни инициативи

Децата от Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“ искат да подпомогнат закупуването на външен асансьор за сградата, а връстниците им от ЦНСТ на ул. "Лъджене" мечтаят за почивка през ваканцията

Когато децата творят с ръце и сърце неминуемо се получават най-красивите неща. Когато го правят с кауза, те растат истински хора. Такива инициативи са достойни за пример на цялото ни общество.

Днес пред заведението за крафт пиво в Квартала на творческите индустрии ви очакват възпитаниците от Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“. Децата от бившия дом, където в момента се предлагат 6 социални услуги,  приеха като своя кауза осигуряването на достъпност за сградата за приятелчетата си с увреждания. През месец януари те проведоха множество групови ателиета за изработка на мартеници, които да предлагат на благотворителни базари. Сътворили традиционни и модерни мартеници.

Средствата ще бъдат добавени към събраната до момента сума за реализиране на проекта за изграждане на външен асансьор към сградата на Комплекса. Те се надяват, че каузата им ще достигне до повече хора, които ще станат част от общата мисия  за по-добър живот на децата в България.  

Към момента е събрана половината от нужната сума за закупуване на асансьор, около 30 хил. лева, разбра Под тепето.

Първите, които подкрепиха благотворителния базар: кметът на район „Централен“ Георги Стаменов“, специалистът по връзки с обществеността на районната администрация Десислава Десева, управителите и журналистите от Под тепето, Капана.бг и Lost in Plovdiv, както и персоналът на бар „Котка и Мишка“.    

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов благодари за подкрепата и призовава повече частни организации да подават ръка на деца в неравностойно положение. „Всеки, който полага труд, заслужава да бъде възнаграден. Вярвам, че децата ще бъдат удовлетворени от постигнатото,“ коментира Стаменов.

Базарът продължава до 17 часа, а утре на мястото ще ви очакват представители на Центъра за настаняване от семеен тип на ул. "Лъджене". Те планират да използва набраните средства за летния отдих на децата през 2018 г.

Директорите на двете организации, които се намират на територията на район „Централен“, канят всички жители и гости на град Пловдив на благотворителните базари.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина