ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияЕвала

Две благотворителни инициативи в Капана по случай Баба Марта

Район „Централен“ и  бар „Котка и Мишка“ подават ръка на малките майстори на мартенички от Центъра за настаняване от семеен тип на ул. "Лъджене" и Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“

Заповядайте на 27. и 28. февруари между 14 и 17 ч., за да подкрепите каузите на децата е да разберете за какво набират средства   

В навечерието на Празника на мартеницата, 1-ви март, район „Централен“ съвместно с бар „Котка и Мишка“ организира благотворителен базар за Центъра за настаняване от семеен тип на ул. "Лъджене", гр. Пловдив и за Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“, гр. Пловдив. На 27. и 28. февруари между 14 ч. и 17 ч.  двете организации ще изложат в Капана мартеници, които децата и младежите собственоръчно изготвят всяка година по повод пристигането на Баба Марта.

Центърът за настаняване от семеен тип на ул. "Лъджене" планира да използва набраните средства за летния отдих на децата през 2018 г., а КСУ „Олга Скобелева“ ще добави сумата от продадените мартеници към вече частично събраната за закупуване и монтаж на външен асансьор на сградата на комплекса.

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов благодари за подкрепата на екипа на „Котка и Мишка“ и призовава повече частни организации да подават ръка на деца в неравностойно положение. „Всеки, който полага труд заслужава да бъде възнаграден.  Вярвам, че децата ще бъдат удовлетворени от постигнатото,“ коментира Стаменов.

Директорите на двете организации, които се намират на територията на район „Централен“, канят всички жители и гости на град Пловдив на благотворителните базари. Районната администрация ежегодно съдейства за организацията на тези инициативи, като последната беше в средата на м. декември 2017 г.: КСУ „Олга Скобелева“ изложиха в продължение на 5 дни ръчно изработени картички, свещи и други Коледни сувенири на базара „Коледа в Капана“. Децата от центъра на ул. „Лъджене“ имаха свой щанд във фоайето на районната администрация на ул. „Хр. Г. Данов“ 39.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина