ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияПод небето

Въздухът в Пловдив с рекордно замърсяване

Очаква се тази вечер да се постигнат още по-високи стойности

Рекордно високи за последните дни нива отбелязва независимата гражданска система за следене на замърсяванеот на въздуха. Нивата на финни прахови частици достигат на места до 3 пъти над допустимата норма и за "малките" ФПЧ 2.5 и за по-големите частици ФПЧ10. Рекордните резултати се постигат независимо, че температурите все още не са особено ниски – днес по обяд в Пловдив бе малко над 10 градуса. 

Според данните от независимите станции вчера по обяд замърсяването е било още по-ниско. Късно вечерта, когато повечето хора се прибират по домовете си и се палят най-много печки се постигат най-високите стойности. На 12 декември вечерта замърсяването е било до 6 пъти над нормата, която е от 50 микрограма на кубичен метър. Очаква се замърсяването тази вечер да е още по-високо.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. на това мирише в момента Пловдив. Като гледам как хората не им дреме. Горят се боклуци в къщите, а колите масово бръмчат на едно място – сакън да не замръзне някой.За съжаление хората не си дават равносметка, че се самоизтравят…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина