ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКултураНовини

Археологическият музей кани пловдивчани на безплатна беседа

Точно преди коледните празници Регионален Археологически музей представя една безплатна тематична беседа, която ще разкрие тайните на временната изложба. Тя ще бъде открита на 21 декември – „Богът лечител: Светилището на Асклепий край с. Паталеница“.

„Макар нашите изложби да предоставят интересен поглед към разнообразни теми, те няма как да съдържат цялата налична информация. Ето защо всяка от тях да е съпътствана от специално създадена тематична беседа, която цели да предостави на най-любознателните един по-обстоен поглед към миналото“, казват организаторите.

Беседата „Богът лечител и неговото светилище“, ще се проведе на 23 декември, събота, от 15:00 ч.

„Ако успеете да отделите от времето си и да присъствате, ще имате възможността да научите подробности за култа на Асклепий, за неговото светилище край с. Паталеница, за многобройните находки от изложбата, както и за медицината през древността. Заповядайте, за да научите нещо ново и да изживеете съботната сутрин по един различен начин!“

* * *
За да се включите е необходимо предварително да заявите своето участие на телефон 032/ 624 339, в социалните мрежи на музея или на място, тъй като местата са ограничени!

Беседите е безплатна, след заплащане на входна такса.

Цените са както следва:
– редовен билет – 6 лв.
– ученици и пенсионери – 2 лв.
– семеен билет (семейства с деца до 16 години) – 10 лв.
– деца до 7 години и посетители със специфични потребности – безплатно

Беседата е подходяща за посетители, които вече са завършили първи клас.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина