ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Площад „Централен“ става полигон за един ден

Огнеборци и спасители завладяват пространството пред Военния клуб и парка

На 13.09.2017 г. от 09.00 до 17 часа ще се проведе: „Изложение на противопожарна и спасителна техника и обучение на населението за действия в кризисни ситуации“ във връзка със „Седмицата на пожарната безопасност“ и професионалния празник на служителите на ГДПБЗН-МВР – „14-ти септември“.

Мероприятието ще се проведе, чрез оформянето на няколко зони с щандове и шатри, които ще бъдат обособени по вид на произшествията и характер на извършваните дейности. Такива ще бъдат обособени за „пожари“, „пътно-транспортни произшествия“, „земетресения и срутвания“, „наводнения и водолазна дейност“, „промишлени аварии и ХБРЗ“, „първа долекарска помощ“ и „доброволни формирования“. Във всяка зона ще бъде разположена едрогабаритна техника (пожарен, спасителен или друг специализиран автомобил), а до него, на всеки щанд ще бъде изложена специализирана противопожарна и спасителна техника, която се използва при ликвидиране на съответния вид произшествие.

Служителите и добровоците във всяка зона, ще информират гражданите за съответните рискове при дадения вид произшествие, ще дават съвети и насоки за правилни действия на населението, ще представят предназначението и възможностите на изложената техника и оборудване.  За всяка от дейностите, ще се осигурят и раздават информационни листовки (брошури) за гражданите.

Паралелно с изложението, пред обособените зони, ще се разположи оборудване, с което ще бъде демонстрирано част от обучението на пожарникарите, т.нар. „Комплекс от 11 задачи“.

Успоредно на него ще се обособи зона за участие на гражданите в атрактивни дейности и игри за децата, за повишаване на интереса и подготовката им за действие при извънредни ситуации. За участниците ще има осигурени награди.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина