ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ИзбориНовини

Чило Попов, кандидат за кмет на район “Централен” от гражданската квота на ПП-ДБ: Ще реша проблема с паркирането и ще възстановя диалога с гражданите

Чило Попов, кандидат за кмет на район Централен от гражданската квота на “Продължаваме промяната-Демократична България” проведе среща с жители на Стария град в къщата-музей “Енчо Пиронков”, на която пое ангажимента под негово ръководство да бъде разрешен дългогодишният проблем с паркирането в района.

На срещата Чило Попов заяви, че ще има изцяло нов подход, ако получи възможност да управлява, и в основата му ще е диалогът с гражданите, компетентните гилдии и работещите институции. Има цялостна и много подробна програма за управлението на района, за кмет на  който се кандидатира. Знае, че има доста проекти, които са спирани или бавени.

Попов отбеляза, че архитектурно-историческият резерват “Старинен Пловдив” изисква специална поддръжка и отношение, които следва да се прилагат за всичките му обекти. Той акцентира на проблемите с осветлението, достъпът на автомобили и тяхното паркиране, некачествените ремонти и ремонти с материали, които не съответстват на епохата, през която са създадени сградите, и отново подчерта липсата на поддръжка.

Кандидат-кметът се надява да може да разчита на солидно подкрепящо го представителство в следващия общинския съвет. Веселина Александрова, водач на листата за общински съветници на ПП-ДБ отбеляза, че най-важната цел на тази среща е гражданите да чуят тази зявка и да подкрепят коалицията. И увери, че Попов ще постави проблемите на това „изключително специално за пловдивчани място“ за решаване в Общинския съвет, а тя ще съдейства активно.

Чило Попов пое ангажимента като кмет на район “Централен” да работи за възстановяване финансирането от Норвежкият фонд и ЮНЕСКО и да поддържа тясно сътрудничество с Националния институт за недвижимо културно наследство.

На срещата бяха повдигнати въпросите за паркирането в Стария град, проблемите, свързани с достъпа на туристите, липсата на санитарни възли, непроходимостта на Стария град за детски колички и необходимостта от реставрация на Амфитеатъра и на други обекти.

Представител на сдружение „Живея в старинен Пловдив“ пожела гражданите да се виждат с г-н Попов и след изборите, тъй като досега всички срещи с управата на района са били  безрезултатни. Веселина Александрова призова за диалог и декларира готовност да изслуша всеки по даден проблем.

Участвалите в срещата пловдивчани изразиха подкрепа за програмата на Чило Попов и настояха за ремонтите в района да се подбират подходящи времеви периоди, а жителите и туристите да бъдат уведомявани предварително за тях.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина