ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГласовеМнения

Манол Пейков след днешната сесия: Жалко за Пловдив. Жалко за каузата

Всичко е вече на масата. И няма как да бъде скрито, коментира издателят

Жалко за Пловдив. Жалко за каузата, за която работих, в която вярвах и продължавам да вярвам. Това написа във Фейсбук издателят Манол Пейков, който , въпреки обещанията и нагласите, заявени от местната власт, не бе върнат в Управителния съвет на „Пловдив 2019”. Ако някой е имал и най-малко съмнение дали пък случайно отстраняването ми от УС на Фондация "Пловдив 2019" не е било плод на най-обикновена случайност – на днешната сесия на общинския съвет картите най-накрая бяха разкрити, подчертава той в позицията си.

Никой не отвори и дума за евентуалното ми връщане в УС; за сметка на това кметът Иван Тотев излезе с предложение за назначаване на трима нови членове (Александър Държиков, Тони Симидчиева и Антон Баев) – на мястото на напусналите Амелия Гешева и Даниела Дженева, както и на мое място.

Ако всичко това не беше смешно (много смешно!), щеше да е тъжно. Много тъжно, пише още издателят.

И продължава: „И не защото става дума за мен, а защото тук говорим за най-съкровените устои на демокрацията.

Да отстраниш някого заради "конфликт на интереси" без никакви доказателства, без да разговаряш със свидетели, без дори да направиш елементарно усилие да проучиш ситуацията; после да кажеш, че е станала грешка, да се извиниш, да си "посипеш главата с пепел", да обещаеш "извънредна сесия" за възстановяване на потърпевшия – и най-накрая, по време на самата сесия, ни лук ял, ни лук мирисал, да предложиш нов човек на мястото на отстранения, че и да го гласуваш, без дори да повдигнеш темата за допуснатата (уж!) грешка на предишното заседание – това е демонстрация на задкулисие в най-чистия му вид”.

Той смята, че когато се действа в подобен стил за всички става до болка ясно, че единственото, което преследваш, е не добруването на града и гражданите му, а твоят собствен личен интерес. Единствената добра новина от днес, според него, е че „след толкова много интриги, след безброй полудействия и полуистини, всичко е вече на масата. И няма как да бъде скрито”.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина