ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ЖивотЗабавление

Асеновград се върна в Средновековието с епични рицарски битки

Пет клуба за възстановки от три държави кръстосаха мечове в градския парк

Фоторепортаж от Владимир Янев

Шестото издание на фестивала „Средновековен панаир” започна днес в Асеновград с епични рицарски битки. Първият ден на събитието събра в градския парк десетки любители на историята за дълга разходка назад във времето. В програмата на фестивала се представят пет клуба за възстоновки от три държави. В рамките на програмата се показват и различни занаяти от времето на Средновековието.Панаирът пресъздава епохата на Второто българско царство от 12 до 14 век.

Тежковъоръжени воини в метални и кожени доспехи кръстосаха мечове и брадви, стрелци с лък и изкусни занаятчии възкресиха миналото още в първия ден на панаира. Едни срещу други се изправиха свирепите варяги срещу конни стрелци с лък.  Кумани в плетени ризници срещу бронирани от главата до петите рицари.

Днес и утре ни очакват ни единични дуели и спиращи дъха  масови битки… трясък на метал и жалостиви стонове на ранените. Най-трудното, всъщност, е когато паднеш в битката. Изправянето е много трудно, защото доспехите тежат, разказват участници във възстановките.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина