ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ЖивотЗабавление

Главоблъсканица: Какво означава тази табела?

Указания в Цар-Симеоновата градина объркват гражданите

Наш читател сигнализира за интересен, че и леко комичен казус. Малка табела, поставена в Цар-Симеоновата градина, остава в недоумение граждани, които не знаят как да разтълкуват посланието. Съоръжението е поставено точно до Античните керамични пещи, намиращи се в близост до скулптурата на мечката и забранява всякакви строителни дейности. До тук всичко звучи нормално, но…

Още с първото изречение, изписано на указателната табела, всеки може да изпадне в недоумение. „Охранителна зона с ограничен достъп“, гласи то. Предполагаме, че се има предвид това, че зоната е охраняема (или охранявана) и е под наблюдение от страна на служителите в общината, наети именно за тази цел. Възможно е и друго тълкувание – че зоната е предназначена само за охраната и е място, на което органите на реда могат да отпочинат за няколко минути, каквито например са пунктовете на Общинска охрана, полиция и някои от охраняемите паркинги.

Нашият читател коментира, че искрено се надява да не завари някой уморен служител да се излежава на тревата над керамичните пещи и призовава органите, отговарящи за указателните табели да бъдат по-внимателни в изготвянето на текстовете върху тях, за да не се пораждат подобни двусмислици.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина