ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Няма искане за отстраняване от длъжност на Димитър Кацарски

Опозицията смята, че е въпрос на морал зам.-кметът по общинска собственост да се оттегли от поста

 Гърневски смята, че не е необходимо Кацарски да се оттегля

След края на заседанието на местния парламент днес, в кулоарите, журналисти попитаха кмета Иван Тотев „защо заместникът му Димитър Кацарски не присъства на сесията“. Повод за въпроса е повдигнатото преди 3 дни обвинение на инж. Кацарски. Тотев заяви, че няма как да знае, тъй като днес се връща за първи ден на работа от отпуска.  

Припомняме, че на 13  февруари Софийска градска прокуратура публикува официално съобщение, според което „Специализирано звено „Антикорупция“ – СГП привлече като обвиняем Димитър Кацарски – заместник-кмет на Община Пловдив в престъпление по служба, извършено в съучастие с кмета на Община Пловдив.“ В съобщението се казва още, че двамата са действали като съучастници във връзка с обвинението за причинени щети на Общината в размер на 1 млн.лв по изграждането на Зоокъта.

Това е управленско решение, а за момента нямаме такова,  така отговори градоначалникът на въпроса дали ще иска отстраняване от длъжност на инж. Кацарски. След поредното настояване Тотев заключи: „Не, вижте. Моля ви се, не ми задавайте такива въпроси. Не може вие да го изисквате от мен. Ако има такова управленско решение, то вие ще го разберете, но към настоящия момент няма такова."

Най-младият съветник от столетницата Иван Петков изрази мнението на съпартийците, като заяви, че е въпрос на чест: "Морален акт е г-н Кацарски да се оттегли, за да може прокуратурата да си свърши спокойно работата."

Единствено бившият кмет Спас Гърневски се обяви в защита на Кацарски, като заяви че не смята за нужно да бъде отстранен от поста на заместник – кмет. Той припомни, че лично е изпадал в подобна ситуация. „Пет години ме разследваха за сделката с автобусите. Не откриха нищо и накрая ме оправдаха."

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина