ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Зелен градНовини

Комисар Мария Габриел засади дърво в двора на Математическата гимназия в Пловдив

Българският еврокомисар с ресор иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел засади дръвче в двора на ОМГ „Акад. Кирил Попов“ – Пловдив като част от кампанията „Засаждане на 3 милиарда дървета до 2030 г“. По време на гостуването си в гимназията комисар Габриел се срещна с ученици и учители, а основен фокус на визитата бяха новостите по програма „Еразъм +“ и Европейският корпус за солидарност. В посещението се включиха изпълнителният директор на Центъра за развитие на човешките ресурси Михаил Балабанов и представители на екипа му.

По време на дискусията, която се проведе в СТЕМ центъра на училището, възпитаници на гимназията представиха проекта „Учителите се дигитализират. Дигитални умения, технологии и педагогики за преподаване и учене в училищата“ – DiGiTEACH. Той се финансира от програма „Еразъм+“. Водеща организация е Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов“, а партньори са Институтът за технологичен трансфер и иновации – Пловдив и седем организации от Гърция, Малта, Унгария, Италия, Португалия, Испания и Кипър. DIGITEACH има за цел да внедри дигитални инструменти и методи за предоставяне на качествено и приобщаващо образование и да подкрепи учителите при провеждането на онлайн часове чрез използване на отворени, технологични и иновативни образователни ресурси. По проекта се разработва платформа за виртуално обучение.

Домакините запознаха комисар Габриел и с участието си като пилотно училище по проекта ActNow по Програма „Еразъм+“, насочен към изграждане на капацитет на учителите, образователните експерти и младежките работници по отношение на по-доброто интегриране на темите за изменението на климата и устойчивото развитие в тяхната практика.

„Винаги се радвам да видя млади хора ентусиазирано да се интересуват от теми като СТЕМ образованието, опазването на околната среда и ролята на иновациите в образованието“, заяви комисар Мария Габриел, която насърчи младежите да бъдат активни, да споделят идеите си и да популяризират сред връстниците си възможностите по Програма “Еразъм +”, Европейския корпус за солидарност, Инициативата “Момичета в кръговата икономика”, DiscoverEU, Стажовете за цифрово образование и Инициативата “Иноватори в училище”.

В рамките на срещата се проведе и викторина с въпроси от комисаря, след която най-активните ученици от гимназията бяха наградени.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина