НовиниПод небето

На 14-ти февруари община „Марица“ зарадва децата в с. Радиново с нова детска градина

Нова детска градина получиха децата от с. Радиново на 14-ти февруари. На Празника на любовта и виното лентата бе прерязана от кмета на Община „Марица“ Димитър Иванов, председателя на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, зам.-кмета Анелия Симеонова, кмета на селото Трайчо Кардашев и директора на ДГ „Щастливо детство“ Йорданка Стойчева. Церемонията започна с празничен водосвет, отслужен от отец Георги.

С мил празничен концерт малчуганите поздравиха десетките жители и гости на селото, дошли да разгледат придобивката.

Новата сграда на ДГ „Щастливо детство“ е разположена на площ от 500 кв. м. Тя е предназначена за 2 групи, за всяка от които в двора има площадка за игра, покрита с ударопоглъщаща настилка, оборудвана с комбинирани съоръжения, люлки и люлка-везна. Пред сградата са изградени площадки за игра на футбол и баскетбол. 

Ръководителят на детското заведение Йорданка Стойчева изказа признателност на ръководството на Община Марица.

„Днешният ден е троен празник за с. Радиново и Община „Марица“. Това е дългоочаквана инвестиция за хората в селото години наред“,  посочи Димитър Иванов.

Кметът подари нова уредба на детската градина, играчки за всяка една от двете групи и лаптоп на учителския екип и допълни, че Община „Марица“ има готови проекти за още 2 нови детски градини.

Той припомни, че за последните 9 години това е деветата новопостроена детска градина в общината.

На събитието присъстваха и заместник-кметовете Гергана Титюкова и Николай Стаматов, кметове на населени места, общински съветници и представители на администрацията.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина